Trabzon'da temiz hava yok

Haber61 – Haber Servisi  - Trabzon’un hava kirliliği yaşam standartlarını etkilemeye devam ediyor. Kentin genelindeki havanın sağlık durumu uzmanlara göre “Hassas” düzeyde. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Valilik ve Meydan ölçüm istasyonundan yapılan

Trabzon'da temiz hava yok

Haber61 – Haber Servisi  - Trabzon’un hava kirliliği yaşam standartlarını etkilemeye devam ediyor. Kentin genelindeki havanın sağlık durumu uzmanlara göre “Hassas” düzeyde. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Valilik ve Meydan ölçüm istasyonundan yapılan hava kontrollerinde Trabzon’da yaşayan vatandaşlar ısınmak için kullandıkları soba ve kaloriferlerden çıkan dumanların kenti olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar tarafından önlem alınmaması durumunda ise Trabzon’da hava kirliliğinin ölümcül hastalıklara neden olacağa ifade ediliyor.  Doğu Karadeniz Bölgesinin en kirli havası yine Trabzon’da bulunuyor. Ayrıntılarda dikkatlerden kaçmayan ise; Trabzon’daki hava kirliliği sanayi şehirleri ile aynı seviyede olması. 

Trabzon Valilik ölçüm istasyonu 

2-059.jpg

Trabzon Merkez ölçüm istasyonu 

3-024.jpg

Doğu Karadeniz Bölgesi Haritası Yeşil Temiz Hava Turuncu Hassas hava anlamı taşıyor 

1-193.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel