Trabzon'da Ted Koleji'nin temeli atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Eğitim Derneği (TED) Trabzon Koleji temel atma törenine katıldı. Bayraktar, Soğuksu mahallesi Çamoba mevkisindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temeli atılan okulun Trabzon'a yakışacağını ve

Trabzon'da Ted Koleji'nin temeli atıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Eğitim Derneği (TED) Trabzon Koleji temel atma törenine katıldı.
 
Bayraktar, Soğuksu mahallesi Çamoba mevkisindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temeli atılan okulun Trabzon'a yakışacağını ve kentin eğitimine çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, TED kollejlerinin eğitimdeki başarılarına dikkati çekti.
 
 
Trabzon'un da eğitim potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Bayraktar, "Trabzon'u eğitim şehri yapma noktasında gayret etmemiz lazım. Sadece söylemekle olmaz hep konuşuyoruz konuşuyoruz mesafe alamıyoruz. Bu çok ciddi manada bizi üzüyor. Ama bu kolej önümüzdeki sene öğrenci almaya başlayacak ve ilerleyen senelerde 800-900 öğrenciye ulaşacak. Bu sayı daha sonra bin 200, bin 500'e kadar ulaşabilir" dedi.
 
Bayraktar, bu tür eğitim yatırımlarını arttırmak gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 
 
"Artık dünyada bilim ve teknik öne çıktı. Kendisini yenilemeyen ne kadar bilgili olursa olsun, üniversitedeki hocalarımız, akademisyenlerimiz, bilim adamlarımız eğer kendilerini yenilemezlerse her 5 senede bir dünyadaki bilgi ikiye katlanıyor. Yüzse iki yüz oluyor. Bu gittikçe daha da artacak."
 
Bayraktar, Türkiye'nin ise genç nüfusu olduğuna işaret ederek, "Bizim bilgiyi iyi kullanıp bunu fiile geçiren, kaliteli imalata döndüren, kaliteyi yakalayan, mükemmeli yakalamak için mücadele eden bir toplumu öne çıkarmamız lazım" şeklinde konuştu.
 
Bayraktar, eğitimndeki 4+4+4 sitmeni de savunarak, gelişmiş ülkelerde bu sistemin uygulandığını ifade etti. Gençlerin 9-10 yaşlarına geldiğinde kabiliyetleri doğrultusunda eğitilmesi gerektiğini söyleyen Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: 
 
"İnsan kabiliyeti doğrultusunda çalışırsa, çok daha başarılı olur, işini severek yapar. Bizde bunu yapmamız lazım. Gençler şuanda çok bilgili. Çünkü interneti çok iyi kullanıyorlar. Bugün 11 yaşındaki bir çocuk, interneti benden çok daha iyi kullanıyor. Ben mühendisim ama bakıyorsun çocuk bilgisayara takla attırıyor. Ben bilgisayar kurduyum diyor. Hakikaten biz bunu bilip okullarımızı ona göre şekillendirmemiz lazım. Tatbikata, uygulamaya dayalı eğıitim vermemiz lazım. Yoksa teori ile bir yere kadar gideriz."
 
Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve beraberindeki protokol üyeleri ile butona basarak kolejin temelini attı.
 
Törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve  vatandaşlar katıldı.
 
Kolejin 886 öğrenci kapasitesi olacak ve 10 bin 46 metrekare alana inşa edilecek olan kolejin toplam alanı yaklaşık 12 bin 500 metrekare.
 
2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak olan kolejde 24 kişilik sınıflarda eğitim verilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler