Trabzon'da taşlar gelir kaynağı

Trabzon'un Of İlçesinde deniz kenarından toplanan taşlar ev kadınlarına gelir kaynağı oldu. Of Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen Taş Bebek projesi ile deniz kenarından toplanan taşlar Temel ve Fadime figürüne dönüştürülerek hediyelik eşya mağazalar

Trabzon'da taşlar gelir kaynağı

Trabzon'un Of İlçesinde deniz kenarından toplanan taşlar ev kadınlarına gelir kaynağı oldu.

 

Of Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen Taş Bebek projesi ile deniz kenarından toplanan taşlar Temel ve Fadime figürüne dönüştürülerek hediyelik eşya mağazalarında satışa sunuluyor.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ev kadınlarının hayatlarını üreterek kazanmaları amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen kursu başarıyla bitiren 16 kursiyer kendi paralarını kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

 

Çalışkan yöre kadınımızın ailesine ve yöre ekonomisine katkı sağlaması amacıyla böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, ilk olarak Arhavi'de gerçekleştirilen bu projenin Of'ta da uygulamaktan büyük bir memnuniyet duymaktayız. Yöreye katkısı olacak olan her projeyi Of'a taşımaktan mutlu olacaklarını belirten Sonel, burada önemli olanın yöre insanımızın aileleriyle birlikte daha mutlu, daha huzurlu bir yaşam sürmeleri.

 

Ayrıca Arhavi'den gelerek kursiyerlerimize eğitim veren Usta Öğreticiler Sibel Güven ve Emine Güven 'e teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

 

Dört aylık Kursu başarıyla bitirerek meslek sahibi olan yöre kadınları, ev içerisinde hayatımız stres içinde geçiyorduk. Şimdi bir şeyleri üretip aile ekonomimize katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem stresten kurtulduk hem para kazanıyoruz. İlk olarak temel ve Fadime figürlerini yaptık. İleride çok çeşitli sürprizlerimiz olacak dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler