Trabzon'da tarihe ışık tutan mekan

Trabzon’un Ortahisar Mahallesi Atapark’ta Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Zağnos Burcu tarihe ışık tutuyor.Surların ve kalelerin her açıdan görülmesi noktasında Zağnos Burcu  önemli bir konuma sahip.

Trabzon'da tarihe ışık tutan mekan

Trabzon’un Ortahisar Mahallesi Atapark’ta Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Zağnos Burcu tarihe ışık tutuyor.

Surların ve kalelerin her açıdan görülmesi noktasında Zağnos Burcu  önemli bir konuma sahip. 

tur-001.jpg

II Aleksios döneminde kesme taştan dörtgen planlı burç, bir süre zindan olarak kullanılmış ve Zağnos Burcu olarak günümüze kadar gelmiş. Ön cephesinin istimlak ederek açılması ve yeşil alan olarak kullanılmasıyla çok daha farklı bir görünüme kavuşan Zağnos Burcu İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezi adı ile yerli ve yabancı turistlerle birlikte öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler