Trabzon'da tarihe ilgisizlik

 Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi liman yolunda bulunan ve 2. Abdülhamid döneminde 1891 yılında inşa ettirilen tarihi Osmanlı çeşmesi ilgisiz ve bakımsız görüntüsüyle şehrin tarihi dokusunda yakışmayan bir görüntü sergiliyor. İnsanların susuzluğunu gidermek

Trabzon'da tarihe ilgisizlik

 

Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi liman yolunda bulunan ve 2. Abdülhamid döneminde 1891 yılında inşa ettirilen tarihi Osmanlı çeşmesi ilgisiz ve bakımsız görüntüsüyle şehrin tarihi dokusunda yakışmayan bir görüntü sergiliyor. İnsanların susuzluğunu gidermek adına Padişah 2. Abdülhamid Han döneminde yaptırılan Liman Çeşmesi, ilgisizlikten yanında bulunan büfenin çöplüğü haline geldi. Boş şişe sandıklarının ve kartonların bırakıldığı tarihi çeşmenin yalak kısmı çöplük görüntüsüyle atıl bir durumda dururken çeşme üzerindeki padişah tuğrası ise neredeyse simsiyah olmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel