Trabzon'da Tarih Kokan Panel

   İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İskenderpaşanın Trabzon'a Vali oluşunun 500.Yıl dönümü dolayısıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bir panel düzenledi. İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İskend

Trabzon'da Tarih Kokan Panel

 

 
 
İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İskenderpaşanın Trabzon'a Vali oluşunun 500.Yıl dönümü dolayısıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bir panel düzenledi.
 
İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İskenderpaşanın Trabzon'a Vali oluşunun 500. Yıl dönümü dolayısıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bir panel düzenledi.
 
Dernek tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak Tarihçi Doç. Dr. Temel Öztürk, Araştırmacı yazar, Mustafa Yazıcı, Mehmet Derya Mazlum ve Dr. Mehmet İskenderoğlu katılırken Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda dinleyici salonda yerlerini aldı.
 
Doç Dr. Öztürk, Trabzon tarihi hakkında panele katılanlara bilgiler verdi. Trabzon'un tarihten beri ticaret, siyaset, sanat ve bir çok alanda yer aldığını belirten Öztürk, "Trabzon fethin ardından Türkiye'de önemli konularda öncülük etti. Bu şehir ülkemizin önemli mihenk taşlarındandır. Dünyada sayılı şehirlerden bir tanesidir" ifadelerine yer verdi.
 
Araştırmacı Yazar Yazıcı ise, fetihden bu yana birçok valinin ilimize hizmet ettiğini kaydederek, "Fetihden günümüze Trabzon'umuza birçok vali hizmet etti. Yavuz ve Kanuni'den sonra 22. Vali olarak Trabzon'a gönderilen İskenderpaşa'nın şehrimizde bir çok hizmetleri bulunmaktadır. Bıraktığı vakfiyeler ile ün salan İskenderpaşa günümüze sunduğu eserler ile dikkat çekmektedir" şeklinde konuştu.
 
Dr. İskenderoğlu da İskedenderzade ailesinin ülkemizde çok geniş bir soyağacına sahip olduğunu ifade etti. Ülkemizde 28 il, 86 ilçede bulunan İskenderoğlu ailesinin farklı soy isimlerde bulunduğunun altını çizen İskerderoğlu, uzun bir araştırmanın sonunda çok önemli arşive sahip olduklarını kaydetti. İskenderoğlu, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye'nin her ilinde bulunan aileleri kayıt altına aldık" dedi.
 
İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer İskender dernek olarak, ülkemizde ve ilimizde önemli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ülkemizin her köşesinde toplantılar, paneller ve birçok etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Bugünde tarihten günümüze Trabzon ve İskenderzade ailesi hakkında önemli bilgiler verilen bir panel gerçekleştirdik. Panele katılarak bizleri yalnız bırakmayan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
İskenderzadeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Abdullah İskenderoğlu ve Dernek Başkanı Ömer İskender tarafından panelistlere plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel