Trabzon'da TAKKART'a indirim!

Trabzon Belediyesi, belediye otobüslerinde başlatılan elektronik bilet uygulaması TAKKART için öğrencilerden alınan 7 TL’lik kart ücretinde indirime gitti. İndirimli kartlarda fotoğraf ve kimlik bilgileri olduğundan baskı maliyeti nedeniyle kartlar 7 TL,

Trabzon'da TAKKART'a indirim!

Trabzon Belediyesi, belediye otobüslerinde başlatılan elektronik bilet uygulaması TAKKART için öğrencilerden alınan 7 TL’lik kart ücretinde indirime gitti. İndirimli kartlarda fotoğraf ve kimlik bilgileri olduğundan baskı maliyeti nedeniyle kartlar 7 TL, sivil kart ücretlerinden ise vatandaşlardan 4 lira 50 kuruş kart ücreti alan belediye, öğrencilere verilen kartlarda 2 lira 50 kuruş indirim yaparak sivil kartlarla aynı seviyeye indirdi. Daha önce kart almış öğrencilerin müracaatları halinde aradaki fark ücretsiz kontör olarak kartlarına yüklenecek. Belediyenin başlattığı kampanyaya göre indirimli kart alacak öğrenciler 1 Temmuz 2011 tarihine kadar belediyeye müracaat ederek bu kampanyadan faydalanabilecekler. Uygulamamın belediyeye maliyeti ise 50 bin TL olacak.  

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrencilerin belediye otobüslerinden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla elektronik kart uygulamasında indirime gittiklerini kaydederek, “Bilindiği gibi Belediyemiz toplu taşıma sisteminde elektronik bilet uygulamasına geçilmiş olup, indirimli elektronik kartlar 7,00TL’den indirimsiz elektronik kartlar ise 4,50TL’den satılmaktadır. Aradaki 2,50TL’lik fark indirimli kartlara kart sahibinin fotoğrafının ve kimlik bilgilerinin yüklenmesi gibi ek maliyet getiren işlemlerden kaynaklanmaktadır. Belediyemiz, öğrencilerimizin toplu taşımayı kullanmasını ve elektronik kart almasını teşvik etmek amacıyla 1 Temmuz 2011’e kadar indirimli kart için 7,00 TL ödeyen öğrencilerin kartlarına 2,50 TL’lik ücretsiz kontör yüklenmesi şeklinde bir kampanya başlatmıştır. Böylece 7,00TL’lik kart alan öğrencilere  1 Temmuz 2011’ e kadar kart maliyeti indirimsiz kartlarda olduğu gibi 4,50 TL olarak yansıtılmış olacaktır. Şimdiye kadar indirimli kart almış olan öğrencilerin müracaatları halinde onların kartlarına da bu 2,50TL’lik fark ücretsiz kontör olarak yüklenecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler