Trabzon'da "tacizci değilim" isyanı!

Trabzon'da görme engelli Hikmet Gedikli'yi, polis "Yolda kasıtlı olarak kadınlara çarpıyorsun" diye uyardı. Valiliğe "Tacizci değilim. Polisler peşimi bıraksın" diye mektup yazan Gedikli'nin başvurusu reddedildiTrabzon'da merkezdeki Gülbahar Hatun Mahalle

Trabzon'da "tacizci değilim" isyanı!

Trabzon'da görme engelli Hikmet Gedikli'yi, polis "Yolda kasıtlı olarak kadınlara çarpıyorsun" diye uyardı. Valiliğe "Tacizci değilim. Polisler peşimi bıraksın" diye mektup yazan Gedikli'nin başvurusu reddedildi

Trabzon'da merkezdeki Gülbahar Hatun Mahallesi'nde eşi ve 5 çocuğuyla yaşamını sürdüren 53 yaşındaki görme engelli Hikmet Gedikli'nin başı 'tacizci' suçlamasıyla dertte. Oturduğu mahallede bulunan Trabzon Adliyesi ve Emniyet Müdürlüğü çevresinde sık sık gezinti yapan işçi emeklisi Gedikli'nin bir süre önce önünü kesen polisler, "Yolda yürürken erkeklere değil, kadınlara çarpıyorsun. Bunu kasıtlı yapıyorsun. Daha dikkatli ol" uyarısında bulundu. İddiaya göre mahallede bulunan bazı bankaların güvenlik görevlileri de aynı konuda Gedikli'yi uyardı. Mahallelinin de "Tamamen kör değil, biraz görüyor olabilir" şeklindeki söylemlerinin artması üzerine Hikmet Gedikli yakınları yardımıyla bir dilekçe hazırlattı ve Trabzon Valiliği'ne başvurarak yardım istedi.

'BELGE VERİLMEMEKTEDİR'
Gedikli, Valiliğe verdiği dilekçesinde, "Sayın Valim, ben özürlü bir vatandaşım. Zaman zaman yürümekte zorluk çekmekteyim. Bazı polisler önümü keserek, 'Sen bayanlara bilerek çarpıyorsun' diye takılıyorlar. Bu polislerin bana takılmaması için bir belge istiyorum. Ayrıca güvenlik görevlileri de bana takılıyor. Gereğini arz ederim" ifadelerine yer verdi. Valiliğin dilekçeyi gönderdiği Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Şener imzalı cevap yazısında "Sayın Hikmet Gedikli, Bilgi Edinme müracaatınızda görme özürlü olduğunuz için zorluk çektiğinizi, görevli bazı polislerin tarafınıza takıldığını, bu nedenle rahatsız olduğunuzu ve konuyla ilgili olarak bir belge istediğiniz anlaşılmıştır. Bahse konu olay ve konuyla ilgili olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından herhangi bir belge verilmemektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel