Trabzon'da sürücüler bu habere dikkat!

Trabzon'da bir şirketin aracına 17 Ocak günü radar tespitiyle Ayasofya Kavşağın'da kurallara uymadığı ve hız sınırını aştığı gerekçesi ile 356 TL para cezası uygulandı. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ceza makbuzunu posta yoluyla şirkete gönderdi. Şirket yet

Trabzon'da sürücüler bu habere dikkat!

Trabzon'da bir şirketin aracına 17 Ocak günü radar tespitiyle Ayasofya Kavşağın'da kurallara uymadığı ve hız sınırını aştığı gerekçesi ile 356 TL para cezası uygulandı. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ceza makbuzunu posta yoluyla şirkete gönderdi. Şirket yetkilisi 2. sulh Ceza Mahkemesinde cezanın yasaya aykırı verildiği gerekçesiyle itiraz etti.

HEM TAMİM HEM KANUN!

 Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi avukat, cezaya dayanarak olarak emniyetin tamim yazısı ve, "trafiği tehlikeye düşürecek engel olacak yasaklanmış yerlerde park etme araç ve trafik kurallarına aykırı davranan sürücüsü tespit edilemeyen araçlara plakasına göre ceza tutanağı düzenlenir." şeklinde trafik kanununun 116. maddesini gösterdi.

SÜRÜCÜ DURDURULMALI

Mahkeme ise emsal teşkil edecek şu karara vardı. "116. madde bir bütün olarak değerlendirildiğinde, sadece park halinde olan veya kaçtığında sürücüsü tespit edilemeyen araçlar için plakasına göre tutanak düzenlenebilir. hız sınırını aştığı tespit edilen aracın durdurulması ve hangi ihlalin yapıldığının sürücüye anlatılması her zaman mümkündür."

KANUN RUHUNA AYKIRI

Hal böyleyken emniyetin yayımlandığı tamim yazısına istinaden herhangi bir çevirme yapmaksızın ve sürücüleri durdurmaksızın plaklarına trafik cezası düzenlenmesi ve bu düzenlenmenin trafik kanununun 116. maddesine dayandırılması aynı maddenin şekli ve ruhuna aykırıdır. Yayımlanan tamim, yürürlükte bulunan kanuna aykırı olmaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel