Trabzon'da su kensintisine kuyulu çözüm

Trabzon’da son dönemde yaşanan su kesintilerine karşı Trabzonlu iş adamı ve Jeoloji Mühendisi Cafer Kurt, “Kuyulu çözüm” önerisini getirdi.Su kesintilerinin bir daha tekrarlanmaması için öneride bulunan Kurt, Trabzon’un hazırladıkları bu projeyle su kesin

Trabzon'da su kensintisine kuyulu çözüm

Trabzon’da son dönemde yaşanan su kesintilerine karşı Trabzonlu iş adamı ve Jeoloji Mühendisi Cafer Kurt, “Kuyulu çözüm” önerisini getirdi.

Su kesintilerinin bir daha tekrarlanmaması için öneride bulunan Kurt, Trabzon’un hazırladıkları bu projeyle su kesintilerinden kurtulacağını iddia ederek “Kalkınma Mahallesi’nin bir bölümü hariç Trabzon’umuzun diğer mahallelerinin yer altı suyu rezervi minimum 1lt/sn- 5lt/sn arasındadır. Daha önce yaptığımız sondaj çalışmalarında aldığımız sonuca göre; her mahallemizde 3 kuyu açarsak ortalama 10 lt/sn yer altı suyu alarak 10lt/sn=864400 m3/ gün eder.

Günlük su kullanımı kişi başı 60 lt düşünülürse 86 bin 400=bin 440 kişinin su ihtiyacı karşılanmış olur. Bu sondajların yanına 30 ila 50 m3/gün kapasiteli kompozit su depoları ilave edilip su kesintilerinde vatandaşların su ihtiyacı bir nebze olsun çözülür kanaatindeyim. Toplam depo ve sondaj sayısı 50 adet olsa ortalama 3 milyon TL’lik bir yatırım demektir. İstanbul Bahçelievler Belediyesi’ne buna benzer bir çalışmayı 4 ay önce uyguladık ve olumlu sonuçlar aldık. Aynı zamanda yaz günlerinde hazırlık olarak belediyemizin bütün park ve bahçelerinde yer altı suyu kaynakları kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel