Trabzon'da sosyal güvenlik bilinci gelişiyor

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nce Araklı ilçesindeki ilköğretim öğrencilerine ''Güven ve Yarışçı Çocuklar'' adlı kitap ve animasyon film içeren CD dağıtıldı.     Sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla ülke genelinde 1.5 milyon ilköğr

Trabzon'da sosyal güvenlik bilinci gelişiyor

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nce Araklı ilçesindeki ilköğretim öğrencilerine ''Güven ve Yarışçı Çocuklar'' adlı kitap ve animasyon film içeren CD dağıtıldı.

     Sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla ülke genelinde 1.5 milyon ilköğretim öğrencisi için hazırlanan kitap ve CD'lerin dağıtımı için Araklı Merkez İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, SGK İl Müdürü Musa Bulut, Cumhuriyet Savcısı Necati Kurçenli, SGK İlçe Müdürü Mustafa Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Emniyet Müdürü Ergun Kızılboğa, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

     Kaymakam Tezcan, toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı protokolle, gelecek yıldan itibaren SGK ile ilgili müfredatın okullarda okutulacağını söyledi.

     Belediye Başkanı Çebi ise dünyayla yarışan bir ülke olarak SGK'nın da çok güçlü olması gerektiğini ifade ederek, ''Araklı Belediye Başkanı olarak bu kuruluşa nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesiyle bin 60 metrekare arsayı SGK'ya teslim ettik, hayırlı olsun'' dedi.

     SGK İl Müdürü Bulut, modern ve sağlıklı binalarda hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, ''Bunlardan birini de Araklı ilçemizde yapabilmek için Belediye Başkanımız Recep Çebi tarafından kurumuza bin metrekare arsa tahsis edildi. Biz de bu arsaya bina yapmak için tüm anlaşmalarımızı yaptık. 2013 yılında bu inşaat tamamlanıp Araklı ve civar ilçelerimize modern bir binada hizmet vereceğiz'' diye konuştu.

     SGK reformu ile bir dizi yeniliklere imza atıldığını kaydeden Bulut, ''BAĞKUR'lulara yeni imkanlar getirildi. Yurt dışına çalışmaya götürülen işçilerimizin yakınlarına sağlık hizmeti sunuldu. 10 yıldan az çalışan, vefat eden memurlarımızın yakınlarına aylık bağlanmaya başlandı. Ülkemizde göç etmiş kişilere yurda döndüklerinde borçlanma yoluyla emekli olma imkanı getirildi. Genel Sağlık Sigortası 2012 itibariyle tüm yönleriyle uygulamaya girmiştir'' dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler