Trabzon'da sosyal dolanrıcılık

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da sanal alemde öyle bir dolandırıcılık meydana geldi ki görenler duyanlar hayrete düştü. Özel bir bankada görevli İbrahim Y’ye ait Facebook şifresini çalan internet korsanları şahsın arkadaşlarına ”banka müşterimiz kredi

Trabzon'da sosyal dolanrıcılık

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da sanal alemde öyle bir dolandırıcılık meydana geldi ki görenler duyanlar hayrete düştü. Özel bir bankada görevli İbrahim Y’ye ait Facebook şifresini çalan internet korsanları şahsın arkadaşlarına ”banka müşterimiz kredi kartı bilgilerinizi bana gönderin 2 bin TL’lik bir Bonus yüklenecek.”diyerek mesaj gönderdi.

Mesajı alan şahıslar İbrahim Y’yi telefon ile arayarak durumu bildirdi. İbrahim Y. Fecabook şifresini kurtararak dolandırıcıların daha çok kişiyi kurban etmemesini engelledi. Konu İle alakalı Haber61’e konuşan İbrahim Y, “  Dun saat 17:15 sıralarında sahsıma ait olan facebook adresimi bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından calindi bankada çalıştığım için bilgilerde adresimde vardı listemde bulunan arkadaşlarıma hep ayni mesajlar atıldı.”dedi.

İbrahim Y. “Mesajda şunlar yazıyordu hesabi naza 2000tl bonus yüklenecek kredi kartı numaranızı verin son kullanma tarihini verin. arkasındaki numaraları verin gibi mesajlar atmış beni arkadaşlarım aradı ve uyardı. Bende bütün arkadaşlarımı  telefonumdan aradım ve beni de arayan çok oldu uyardım herkesi. Bu tür dolandırıcılara dikkat etmemiz gerekli.”ifadelerine yer verdi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesine giden İbrahim Y. Daha sonra şahıs hakkında şikayetçi oldu. Polis olayla alakalı soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler