Trabzon'da Soma protestosu

Trabzon'da toplanan bir grup, Manisa'nın Soma ilçesindeki bir madende meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği faciayı protesto etti.Kent merkezindeki Postane önünde bir araya gelen ve ellerinde çeşitli dövizler taşıyan Trabzon Dayanışma Platformu

Trabzon'da Soma protestosu

Trabzon'da toplanan bir grup, Manisa'nın Soma ilçesindeki bir madende meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği faciayı protesto etti.

Kent merkezindeki Postane önünde bir araya gelen ve ellerinde çeşitli dövizler taşıyan Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, Kahramanmaraş Caddesi üzerinden Uzun Sokak'a geçerek, Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkına kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklama yapan Sinan Kutay, Soma'daki faciada yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı diledi.

Kutay, olaya tepki göstererek, "301 maden işçisi kardeşimiz bu faciada yaşamını yitirdi. Yaşanan katliama iş kazası denilip geçilemez. Bu bir katliamdır ve her katliamın sorumlusu vardır" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel