Trabzon'da "şok rotasyon"

  Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan rotasyonun “şok rotasyon” olarak nitelendirilmesinin ardından İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, bunun Trabzon’a mahsus bir durum olmadığını Emniyet Genel Müdürlüğünün yurt genelinde her yıl rotasyon uyguladığ

Trabzon'da "şok rotasyon"

 

 

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan rotasyonun “şok rotasyon” olarak nitelendirilmesinin ardından İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, bunun Trabzon’a mahsus bir durum olmadığını Emniyet Genel Müdürlüğünün yurt genelinde her yıl rotasyon uyguladığını belirtti. Yavaş, “Bunlardan bazıları şarka gider, şark hizmeti dolan arkadaşlarımızda tercih ettikleri illere tayine gider.

 

İl içindeki yer değiştirmelerde bunların gereğidir” dedi. Trabzon’da polis sorumluluk alanlarının da büyütüldüğünü vurgulayan Yavaş, “Yalıncak, Pelitli, Çukurcayır, Akyazı ve Gürbulak beldelerimizin polis sorumluluk bölgesi içerisine alınması için Valiliğimizin teklifi İçişleri Bakanlığımızın onayına sunuldu.

Ayrıca 17 ilçemizdeki ilçe emniyet müdürlüklerimizi ve emniyet amirliklerimizi de baştan sona yapılandırıyoruz. Her şey bu ilin huzuru içindir” dedi.

 

POLİS KOLEJİ ADAYLARININ DİKKATİNE


Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Trabzon’dan Polis Koleji sınavına giren ve başarılı olan adaylar uyarıldı.

Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 09 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen ve Polis Koleji sınavlarının ilk aşaması olan Polis Koleji Aday Tespit Sınavında başarılı olan ve ilimizden müracaatta bulunan Polis Koleji adaylarının 23-31 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Polis Koleji sınavına girmeleri için İl Emniyet Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir” denildi.

 

VALİLİK PROTOKOLÜ İSTEMİYOR


Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar Trabzon ziyaretlerinde Valilik protokolü ile karşılanmaması için talimat vermiş. Bayraktar, “Ben bu şehrin çocuğu, bu ilin milletvekiliyim. Günün her saatinde havadan veya karadan gelebilirim Valilik protokolü tarafından karşılanmak istemiyorum” demiş.

 

TRABZON ERZURUM’A BAĞLANDI


Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bölge ağır ceza mahkemelerinin kurduğunu açıkladı Trabzon, Erzurum Bölge Ağır Ceza Mahkemesine bağlanırken İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Van ve Samsun illerine Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri kuruldu. Doğu Karadeniz’de Bölge Ağır Ceza Mahkemesi kurulmaması tartışma konusu oldu.

 

BAYRAK NEREDE DALGALANACAK?


CHP Arsin İlçe Başkanı Kemal Akçay, ilçedeki adliye ve askerlik şubesinin kapatılmasına tepki göstermeye devam ediyor. Akçay, “Adliye binası ve askerlik şubesi kapatıldığında ilçemizde Türk bayrağının dalgalandığı resmi kurum kalmayacak! Türk bayrağının dalgalandığı resmi kurumun olmadığı bir yerin ilçe olmasının da bir anlamı kalmaz! Yatırım yok, geçim olanakları yok,  iş imkânı yok.

Üstüne bir de resmi daireleri kapat! İlçe olmanın ne anlamı kaldı o zaman? Gelsinler Arsinimizin, organize sanayimizin durumunu bir görsünler! İlçe adliyelerinin kapatılması ilçe merkezleriyle bağlı köylerde yaşayan insanlarımızın adalete erişimi zor olacaktır. Oysaki konuya ilişkin uluslararası sözleşmeler ile anayasa incelendiğinde asıl olanın vatandaşların adaleti erişimini kolaylaştırılacak düzenlemeler olduğu görülmektedir” dedi.

 

TRABZON'LU GAZETECİYE DAVA AÇTI


Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize-Trabzon dostluğuna gölge düşürdüğü ve kaçak çayı legal olarak gördüğünü söylediği gerekçesiyle Trabzonlu bir gazeteci hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği, Rize Gençlik, Spor İl Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından organize edilen ‘’Sporda Ahlak, Başarı ve Motivasyon” konulu panele bilindiği üzere Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve ülkemizin yetiştirdiği milli futbolcularından Rıdvan Dilmen davet edilmişti.

Ancak, komşu ilimiz Trabzon’da kendisini gazeteci sanan, Anadolu Ajansı’ndan kovulmuş adını burada vermeyeceğim zatın yapmış olduğu açıklamalar, bir çay sanayicisi ve sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bizi ve Rezelileri üzmüştür.

Bu konuda;  Milli takımımızın Teknik Direktörü ve milli bir futbolcunun Rize’deki bir panele katılmasının çayla ilgisini anlayamadık, Burada provakosyon olduğunu düşünüyoruz, Bölge ekonomisini, (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’deki toplam 205 bin aile) ilgilendiren buna Trabzon’da dahil hedef alan bu tip söylemleri kınıyoruz. Bu tip söylemleri yapanların, çay kaçakçılığı gibi legal olmayan kirli işlerle ilgisinin olduğunu düşüyoruz.

Kendisini gazeteci sanan bu kişi hakkında Türk ceza Yasasının 278. maddesine istinaden suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtiyoruz. Bu ve buna benzer kendini bilmez kişilerin yapacağı açıklamalar, kardeş ve komşu  şehrimiz Trabzon ile ilişkilerimizi bozamayacağını belirtir. Kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler