Trabzon'da skandal ortaya çıktı

Katı Atık Tesisinde ortaya çıkan insan sağlığını tehdit eden kirli su, Yomra’dan denize boşaltılıyor.Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da şok gerçek ortaya çıktı.Trabzon Sürmene İlçesi Çamburnu Kutlular Mahallesi sınırları içerisinde yer alan düzenli katı a

Trabzon'da skandal ortaya çıktı

Katı Atık Tesisinde ortaya çıkan insan sağlığını tehdit eden kirli su, Yomra’dan denize boşaltılıyor.

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da şok gerçek ortaya çıktı.

Trabzon Sürmene İlçesi Çamburnu Kutlular Mahallesi sınırları içerisinde yer alan düzenli katı atık depolama tesisinde oluşan insan sağlığını tehdit eden kirli suların arıtılmadan Yomra İlçesi’nden tankerlerle Derin Deniz Deşarjından denize bırakıldığı tespit edildi.

Çevre Mühendisleri Odası Trabzon İl Temsilciliğinin tespit ettiği skandalı resmi olarak bir dilekçeyle Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına, Yomra Belediyesi Başkanlığına, Trabzon ve Rize İli Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine sordu ve bilgi istedi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi;

Temsilciliğimizin yapmış olduğu araştırmalar sonucu Trabzon ili; Sürmene İlçesi, Çamburnu Kutlular Mahallesi sınırları içerisinde yer alan düzenli katı atık depolama alanında oluşan sızıntı suyunun tankerler yardımıyla taşınarak Yomra Belediyesi Derin Deniz Deşarjından deşarj edildiği tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durumla alakalı olarak Anayasa’nın 74. Maddesi, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu ve İlgili Yönetmelik uyarınca işlem yapılarak aşağıda yer alan sorumuzun cevaplanarak tarafımıza bilgi verilmesi ve gereğinin yapılması hususunu bilgilerinize arz ederiz;

Kirlilik yükü çok fazla olan atık suyun 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ gereği izin verilecek standartlarda arıtılmadan ulaşılması mümkün değildir. Düzenli katı atık depolama alanında oluşan atık suyun tankerlerle taşınarak derin deşarj sistemine verilmesi hangi izinler karşılığında yapılmaktadır?

1-145.jpg

2-038.jpg

3-017.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel