Trabzon'da siyasiler sandıkta birleşecek!

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na olan CHP içindeki muhalefetin sandıkta ortadan kalkacağını söyledi.  CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya CHP içinde ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na

Trabzon'da siyasiler sandıkta birleşecek!
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na olan CHP içindeki muhalefetin sandıkta ortadan kalkacağını söyledi. 
 
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya CHP içinde ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na olan muhalefetin sandıkta ortadan kalkacağına inandığını söyledi. Kaya, “Parti içinde kim aday olsa bu eleştiriler olacaktı. Ama önemli olan sandıkta görevi yapmaktır. Ben hiç kuşku duymuyorum. Partimiz içinde Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına itiraz edenler bile sandıkta gerekeni yapacak, kendisine destek olacaktır” dedi. 
 
Kaya örgütlerle sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, “Kendi örgütlerimle ilgili şunu söyleyebilirim. Birçok arkadaşla konuşuyoruz. Her parti kendi içerisinden bir aday çıksa isterdi ama ortak aklın oluşması, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan MHP ve ittifakla ortak aday çıkarılması önemli bulunuyor. İyi oldu. Türkiye’nin ihtiyacı olduğu uzlaşı kültürü, birbirini anlamaya çalışma gayreti olumlu anlamda değerlendiriliyor. Farklılıklarımızı değil bizi millet eden değerler üzerinden olaya bakmak lazım. Farklılıklarımızı ortaya koyarak çok ileriye gitmemiz mümkün değil” dedi. 
 
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 7 tane partinin desteğini aldığını ifade eden Kaya, “Bu AKP’nin tek başına kalması anlamını taşır. Bu bile AKP’ye uyguladığı politikaları gözden geçirme fırsatı vermeli. Siyasetin dışında bir aday üzerinde ittifak yapılması AKP’nin kendini sorgulaması için fırsattır. Bir ülkenin kuruluş değerleriyle bu kadar oynanmaz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler