Trabzon'da Siyaset Akademisi!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin Trabzon'da düzenlediği Siyaset Akademisi'nde konuştu. Bir görevli de bakanın yanında durarak salondaki işitme engelliler için konuşmayı işaret diline çevirdi. İktidarları döneminde Türkiye'nin kat ettiği mesaf

Trabzon'da Siyaset Akademisi!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin Trabzon'da düzenlediği Siyaset Akademisi'nde konuştu. Bir görevli de bakanın yanında durarak salondaki işitme engelliler için konuşmayı işaret diline çevirdi. İktidarları döneminde Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi söylemeye gerek olmadığını belirten Bakan İsmet Yılmaz şunları söyledi.

'25 milyon doları Lüksemburg'tan almak için başbakanlarımızın beklediğini bilirim. Türkiye borç alandan borç veren, yardım alandan yardım veren ülkeye dönüştü. 25 milyon Dolar borç almak için bekleyen Türkiye'den 1 milyar doların üzerinde yardım yapabilen bir Türkiye'ye geldik. Eskiden işçi ihraç eden ülkeydik. İşçi dövizlerine muhtaçtık. Şimdi tam tersine döndü. Şimdi Türkiye 50 ' 60 bin Ermeni işçi çalıştırıyor. Özbekistanlı, Türkmenistanlı, Romen, Ukraynalı ve Rusyalı işçi çalıştırıyor. Türkiye artık gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşündüğü için hedefini 2023 olarak belirledi. Eskiden Türkiye günübirlik yaşardı ve hedefler koyamazdı. Şimdi 2023 ? 2050 gibi hedeflerimiz var. Milli gelirimiz 800 milyar dolara yaklaştı. İhracatımız 134 milyar doların üzerine çıktı. Demokrasiyi derinleştiren, ülkemizin itibarına itibar katan siyasetimiz, yeni dönemde de milletten aldığı güçle hizmetlerini artırarak sunmaya devam edecektir. En büyük problemimiz işsizlik. Ancak son 1 yılda 1.5 milyon insanımıza istihdam kapısı açtık. 2023'te işsizliği yüzde 5'in altına düşürmeyi amaçlıyoruz.ö

KARDEŞLİK RUHUNU GÜÇLENDİREN BİR İKTİDAR VAR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Ortak geçmişi paylaşanlar tek millettir' dedik. 'Gelecek umutları bir olanlar', 'aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar bir millettir' dedik ve bunu söylemeye devam edeceğiz. Türkiye'de adaleti önceleyen, insanı merkeze alan bir siyaset iş başındadır. Milli birlik ve bütünlüğü amaçlayan, toplumsal dokuyu, dayanışma ve kardeşlik ruhunu güçlendiren bir iktidar var. Kardeşliğimize, birliğimize, bu vatandaki müşterek dilimize, terör ve şiddet silahını kullanarak saldıranlara karşı hep dik durduk, bu vatan uğruna şehit düşenleri aziz emanet bildik. Türk milleti bir ve beraber olarak kararlılıkla yürüdükçe aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Ancak daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetindeyiz. Geçen zamana göre çok fazla çalışmamız lazım. Atatürk'ün söylediği gibi, 'Az zamanda çok ve büyük işler yaptık?. Ama işlerin çok daha büyüğünü önümüzdeki kısa dönemde yapabilmeliyiz. Bunu da başaracağımıza inancımız tamdırö dedi.

BİZİM İÇİN AİLENİN BÜTÜN ÇOCUKLARI DEĞERLİ

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen İsmet Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü

'En büyük görevlerimizden biri de bugünün ihtiyaçlarına cevap veren demokratik ve özgürlükçü yeni bir Anayasa hazırlamaktır. Yeni anayasanın mümkün olduğunca toplumun tüm kesimlerini içine alan, çok geniş katılıma yol açan, toplumsal sözleşmeyi ifade eden bir metin olmasını arzu ediyoruz. İnşallah 21. yüzyıldaki özgür Türkiye'nin temel taşlarını oluşturacaktır. 21. yüzyıla girerken ülkemizi zengin toplum, ileri demokrasi ve güçlü toplum yapmak istiyoruz. Güvenlik ve emniyet bir toplumun bir arada yaşayabilmesinin en önemli şartlarından biridir. Devletin en temel varlık gerekçesi de vatandaşlarına sağlayacağı güvenlik ve adalettir. Biz bu güvenliği, özgürlükleri kısıtlamak için özgürlüklerin hakkıyla yaşanmasını temin etmek için sağlamaya çalışıyoruz. Bu topraklarda yaşayan her ferdin güvenliğini, adaletini, sosyal hizmetlerini, en önemlisi hak ve hürriyetlerini korumak için varız. İyiyi değil, daha iyiyi arıyoruz. Bu topraklar üzerinde kardeşçe el ele verdiğimizde, ürettiğimizde, paylaştığımızda ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. Bu ülkenin evlatlarının bekası için bir tek aç ve açıkta yetim kalmayıncaya kadar çalışacağız. Sabırla, azimle, kararlılıkla, akılla bu ülkenin şanlı tarihini tekrar yaşatmak için bu ailenin tüm fertlerini samimiyetle kucaklamaya devam edeceğiz. Bizim için ailenin bütün çocukları değerlidir. Bizim amacımız birbiriyle dost ve kardeş olan bu insanların aralarındaki dost ve kardeşliği daha da artırmak ve pekiştirmek. 

Siyasetin Ak Parti için millete hizmet etme aracı olduğunu sözlerine ekleyen İsmet Yılmaz, 'Daha büyük bir cesaretle, güçle ve azimle, aziz milletimizin önündeki engelleri birer birer kaldırarak, mazluma güven veren, zalime korku salan bir Türkiye'yi adım adım kuracağız. Benim milletimin aklı, vicdanı, feraseti ve basireti geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü vesayetin ve perde arkasındaki Oyunların üstesinden gelecektirö diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel