Trabzon'da sınır ötesi töre

Töre cinayetine kurban gitmek istemeyen genç kadın 3 bin 543 kilometre yol kat etti ama yine de kurtulamadı.Afganistan’da töre cinayetleri yüzünden Annesi ve babasını kaybeden  Afganistan uyruklu 27 yaşındaki M.H isimli kadın 3 bin 543 kilometre mesafe ka

Trabzon'da sınır ötesi töre

Töre cinayetine kurban gitmek istemeyen genç kadın 3 bin 543 kilometre yol kat etti ama yine de kurtulamadı.

Afganistan’da töre cinayetleri yüzünden Annesi ve babasını kaybeden  Afganistan uyruklu 27 yaşındaki M.H isimli kadın 3 bin 543 kilometre mesafe kaydederek geldiği Trabzon’da düşmanları tarafından öldürülmek korkusuyla Gülbahar Hatun Polis Merkezi'ne sığınarak şikayette bulundu.

TÖREDEN KAÇIP SIĞINMACI OLDU

Genç kadın M.H’nın anlattıkları ise polisleri bile şaşkına çevirdi.  M.H yemin tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde,’7 yıl önce abim bir bayanı evlenmek amacıyla kaçırdı. Kaçırdığı kızın akrabalarının annemi ve babamı öldürdüklerini öğrendim. Bunun üzerine eşim ve çocuklarım ile birlikte İran'a kaçtık. Burada 2 yıl yaşadıktan sonra Afganistan'a geri döndük. Bu şahısların bizi aradıklarını öğrenince İran üzerinden sığınmacı olarak Türkiye’ye gelerek Trabzon’a yerleştirildik. Bir ay önce annemi ve babamı öldüren kişileri çocuklarımın okumuş olduğu okulun yakınlarında gördüm. Eve dönerken ise arka tarafımdan ayak sesleri duydum. Baktığımda annemi ve babamı öldürenlerden birinin elinde bıçakla geldiğini gördüm. Kaçarak ikametimin karşısında bulunan bir bakkala girdim. Şikayetçiyim’ dedi. Genç kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler