Trabzon'da Sınavdır Geçer Konferansı

Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”nın 7.’si Trabzon’da düzenledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Hasan Turan Salonu’nda düzenlenen konferansa Tr

Trabzon'da Sınavdır Geçer Konferansı

Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”nın 7.’si Trabzon’da düzenledi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Hasan Turan Salonu’nda düzenlenen konferansa Trabzonlu öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin, üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduğunu belirleyemeyeceğini belirterek her yıl üniversite sınavına yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin girdiğini ve öğrencilerin neredeyse tamamının sınava ciddi bir şekilde hazırlandığını söyledi.
 
Şirin, “En büyük sorunumuz ‘mış’ gibi yapmak. Hazırlanıyormuş gibi yapıyoruz. Çoğu öğrenci dikkatini verip zamanını çok iyi kullanmıyor. Asla zaman planı yapmayın. İş planı yapıp elinizdeki zamana o işleri sığdırın. O zaman daha programlı olacaksınız” dedi.
 
Hayatın tüm insanlara verilmiş bir armağan olduğunu belirten Servet Gülsün Şirin, öğrencilere seslenerek “Kendi yeteneklerinizi keşfedin. Hepinizin elinde eşit bir zaman var. Onu iyi kullanırsanız hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Dünyanız hayalleriniz kadardır. Büyük hayaller kurarsanız büyük dünyalara sahip olursunuz. Hemen şimdi hayal kurun. Ertelemeyin, geç kalmayın” diye konuştu.
 
Anne ve babaların kendi hayatlarında yaptıkları hatalardan ders çıkardıklarını ve çocuklarının da bu hataları yapmamalarını istediğini belirten Şirin, “Ben istediğim mesleği yapıyorum. Bu yüzden çok mutluyum. Burada, sizin gözünüzün içine bakmak ve gözünüzdeki ışığı görebilmek benim için çok değerli” dedi. Başarılı olmak, sınavları kazanmak ve istediği mesleği yapmaktan daha büyük bir amaç olduğunu belirten Şirin, “Asıl amaç, iyi bir insan olmak. İyi bir insan olun, kimseyi incitmeden yaşamayı öğrenin” şeklinde konuştu.
 
Servet Gülsün Şirin’in konuşması öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Konferans, interaktif olarak tüm öğrencilerin cep telefonlarıyla katıldığı bilgi yarışması ile sona erdi. Soruları en hızlı ve doğru şekilde yanıtlayan Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nden Ahmet Öztürk, akıllı cep telefonu ödülünü, Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Tuncay’ın elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel