Trabzon'da silah anaokulu yaptırdı

  Trabzon Valisi Recep Kızılcık, silah ruhsatlarından elde edilen gelirlerden yapılan ikinci anaokulunun inşaatını inceledi.      Silah ruhsatlarından elde edilen gelirden anaokulu yapılması projesi kapsamında yaptırılmakta olan ikinci anaokulunun inşaatı

Trabzon'da silah anaokulu yaptırdı

 

 Trabzon Valisi Recep Kızılcık, silah ruhsatlarından elde edilen gelirlerden yapılan ikinci anaokulunun inşaatını inceledi. 

     Silah ruhsatlarından elde edilen gelirden anaokulu yapılması projesi kapsamında yaptırılmakta olan ikinci anaokulunun inşaatı, Aydınlıkevler Mahallesi'nde devam ediyor. 

     Vali Kızılcık, okul inşaatında beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ile incelemelerde bulundu. 

     Kızılcık, burada yaptığı açıklamada, merkezi ve yerel yönetim imkanları ile eğitim seviyesini artırma adına yapılan çalışmalardan biri olan projenin, silah ruhsatlarından elde edilen gelirle yapılmasının da farklı bir anlam taşıdığını belirtti. 

     İki katlı, 5 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli olacak anaokulunun silah ruhsatlarından elde edilen gelirle yaptırılan ikinci anaokulu olduğunu kaydeden Kızılcık, Trabzon'da eğitimin her zaman birinci öncelikleri olduğunu ifade etti. 

     Öğrencilerin teşvik edilmesi amacıyla yaptırılan anaokulunun 2011-2012 eğitim-öğretim yılında YGS puan türlerinden en yüksek puan alan öğrencilerin, altı puan türünün aritmetik ortalaması en yüksek olan öğrencinin isminin anaokuluna verileceğini belirten Kızılcık, 3 bin metrekare alan üzerine kurulu anaokulunun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacağını söyledi. 

     Proje kapsamında 3 bin metrekare alan üzerine kurulan ve sözleşme bedeli bir milyon 170 bin lira olan anaokulu hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Vali Kızılcık, inşaatın en kısa sürede bitirilmesini talep etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel