Trabzon'da sigortacılara düzenlemeler anlatıldı

 Trabzon’daki sigorta acentelerine sektördeki yeni düzenlemeler ve gelişmeler anlatıldı. TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in konuşmacı olarak katıldığı Sigortacılık Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.  Programa TT

Trabzon'da sigortacılara düzenlemeler anlatıldı

 

Trabzon’daki sigorta acentelerine sektördeki yeni düzenlemeler ve gelişmeler anlatıldı. 
TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in konuşmacı olarak katıldığı Sigortacılık Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. 
 
Programa TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, TTSO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Albayrak, Meclis üyesi ve Sigorta Acenteleri ve Sigorta Eksperlik Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyesi Cafer Hazaroğlu ve İbrahim Sertel ile sigorta acenteleri katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un sigortacılık bilincinde iyi bir durumda olduğunu belirterek bunda Sigortacılık Meslek Komitesi’nin yaptığı çalışmaların büyük katkısı olduğunu söyledi. Sigortacılık sektörünün 178 akredite acente ve 350 civarındaki istihdam ile şehrin ekonomisine sağladığı katkıya değinen Başkan Hacısalihoğlu, sektörde gerekli şartları yerine getiren, standartlara uyan firmaların daha fazla pay almalarını arzu ettiklerini söyledi.
 
TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez ise TOBB bünyesindeki komitelerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu”nun sektöründe bir milat niteliğinde olduğunu söyleyen Söylemez, kanunla mesleğe bir çeki düzen geldiğini söyledi. Acentelerin Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin faaliyetlerine destek olmasını isteyen Söylemez, yürütülen denetim ve soruşturmalarla ilgili bilgi verdi. Söylemez, asgari fiziki şartlarla ilgili 2 bin 900 sigorta acentesi için açılan disiplin soruşturmasının sonuçlandırıldığını kaydeden Söylemez, çok sayıda acentenin yaptırımla karşı karşıya kalacağının altını çizerek ilgili tebligatların yapılacağını söyledi.
 
Önümüzdeki dönemde gerekli şartları taşımayan acentelerin askıya alınabileceği uyarısında bulunan Söylemez, bütün acentelere kanunda belirtilen şartları bir an önce yerine getirmeleri çağrısında bulundu.
 
Daha sonra sigortacılara yönelik destek ve imkanlarla ilgili bilgi veren Söylemez, yapılan girişimler sonucunda sigortacıların KOSGEB desteklerinden faydalanma hakkına kavuştuğunu söyledi.
 
Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) önemli devlet desteklerinin getirildiğini ve bu alanda sigortacılar için önemli fırsatlar bulunduğunu dile getiren Söylemez, “Ben sizlere, bu alanda çalıştırılmak üzere UMEM Projesi kapsamında birer BES aracısı istihdam etmenizi tavsiye ediyorum. Çok önemli destekler var, bunlardan faydalanmalısınız. Bunun için eleman talebinde bulunmalısınız. Trabzon’dan bu alanda 200 civarında bir talep bekliyoruz. Hem siz kazanın, hem de işsiz gençlerimiz istihdam edilsinler” dedi.
 
Söylemez, eleman talebinin düşük olması durumunda Trabzon’da kurs açılmayacağı uyarısında da bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel