Trabzon'da sigara ile mücadele

Trabzon Halk Sağlı Müdürlüğü, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi, 2013 yılında 19 bin 397 işletmede denetim yaparken, bu işletmelerden 57’sine 90 bin 671 TL para cezası uygulandı.Edinilen bilgiye göre,Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğünce t

Trabzon'da sigara ile mücadele

Trabzon Halk Sağlı Müdürlüğü, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi, 2013 yılında 19 bin 397 işletmede denetim yaparken, bu işletmelerden 57’sine 90 bin 671 TL para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre,Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğünce tütün denetimleri kapsamında 2013 yılında Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle yönelik yapılan çalışmalarda 248 ihbar olmak üzere toplam 19 bin 397 işletme denetlendi. Denetlenen işletmelerden 57’si kuralları ihlal ederken toplam 90 bin 671 TL para cezası uygulandı. 2013 yılında Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimince çoğunluğu gençler olmak üzere 3 bin 346 kişiye eğitim verildi.

Trabzon’da 4 adet Sigara Bırakma Polikliniği'nin mevcut olduğu belirtilirken, bu polikliniklerin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de (Fatih Devlet Hastanesi binasında), KTÜ Tıp Fakültesi’nde, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'nde ve Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verdikleri belirtildi.

Bu polikliniklere son 1 yıl içerisinde 2 bin 530 kişi müracaat ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel