Trabzon'da sevindirici haber!

Türkiye’nin silah merakı en yüksek il olarak tanıdığı Trabzon son yıllarda silahlanmaya son vermesi sevindiriyor.Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüğünün bir yılda yapmış olduğu operasyonlarda Trabzon Türkiye ge

Trabzon'da sevindirici haber!

Türkiye’nin silah merakı en yüksek il olarak tanıdığı Trabzon son yıllarda silahlanmaya son vermesi sevindiriyor.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüğünün bir yılda yapmış olduğu operasyonlarda Trabzon Türkiye genelinde silah bulundurma ve kaçakçılıkta diğer illere göre sıralamada arka sıraya gerilemesi sevindiriyor.

Trabzon Emniyetinin son bir yıl içerisinde yapmış olduğu başarılı operasyonlar neticesinde kent genelinde 213 adet silah ele geçirilirken yine bu silahlara ait 213 adet şarjör ele geçirildi. Polis ekiplerinin başarılı operasyonlarında 2223 adet mermide ele geçirirken Trabzon silah kaçakçılığında 45’nci sıraya geriledi.

Türkiye’de silahlanma haritasına bakıldığında en fazla sivil silahlanmanın ise doğu illerinde olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Diyarbakır, Mardin, Van ve Urfa ileri silahlanmanın başını çekerken silahlanmanın aşiretlerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Doğu illerinde aşırı silahlanma silahlı vukuatlarda yerini metroboll şehirlere bırakıyor. Silahlı olaylarda İstanbul, Ankara ve Adana başı çekerken Trabzon’da silahlı vukuatlarda sayısının düşük olduğu gözlemleniyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel