Trabzonda servisler döneme hazır

Trabzon'da servis işletmecileri, 4+4+4 eğitim sistemiyle bu yıl okula başlayacak öğrenciler için okul servisi yapan araçlarda 4 noktalı emniyet kemerine geçişin son hazırlıklarını yapıyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Trabzon Servis Araçları Odas

Trabzonda servisler döneme hazır

Trabzon'da servis işletmecileri, 4+4+4 eğitim sistemiyle bu yıl okula başlayacak öğrenciler için okul servisi yapan araçlarda 4 noktalı emniyet kemerine geçişin son hazırlıklarını yapıyor. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, haftasonu kadar hazırlıklarını tamamlayacaklarını bildirdi. Demir açıklamasında , “Henüz tam olmasada hazır olduğumuzu söyleyebiliriz.

Tam olarak hafta sonu hazırlıklarımızı bitirmiş olarak hafta başında öğrencilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Yeni yönetmelikle servis araçlarında 4 noktalı emniyet kemeri uygulamasına geçileceği duyuruldu.

Bizim araçlarımızda E-13 sistemiyle üretilen emniyet kemerleri var ve bunlar TÜV denetimlerinden geçen TS belgeli kemerler. Bizler şimdilik bunlarla çalışmaya devam edeceğiz. Ama kanun ve yönetmelikler bizden 4 noktalı kemere geçiş talep ederse bizler de en kısa zamanda gerekli çalışmalarımızı yaparız.

Bir diğer yenilik ise araçlara kamera sistemi monte edilmesi. Bu yenilikte 2012 model araçlara getirilen bir zorunluluk. Yeni model araçlar kamera sistemi ile üretilerek hizmet veriyorlar. Ama eski model araçlarımızda kamera sistemi mevcut değil.

Tabii ki kamera sisteminin büyük artıları var. Bizler de zorunlu olmayan bu sisteme bireysel olarak geçiş yapabiliriz” diye konuştu.

Servis olarak çalışabilecek olan araçlardaki özelliklere de değinen Tayyar Demir, “Araçlarında 'S' plaka bulunması zorunludur. Ayrıca araçlarda ‘Çalışma Ruhsatı’ ve Trabzon Belediyesi’nden verilen ‘Öğrenci Güzergah İzin Belgesi’ olması gerekir. 

Servis araçlarının arkasında ‘Okul Taşıtı’ yazısı ve kırmızı ışıklı ‘Dur’ levhası olması gerekiyor. Araçlarda, her öğrenci için emniyet kemeri bulundurulmalı, ilköğretim öğrencileri için rehber öğretmen olmalı, servis sırasında araçta müzik çalınıp, sigara içilmemeli, kılık kıyafete dikkat edilmeli, hızlı ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanılmamalıdır" dedi.

Okul servisi kullanacak öğrencilerin ve öğrencilerini servislere veren velilerin de uyması gereken kurallar olduğunun altını çizen Tayyar, "Öğrenciler mutlaka kemerlerini bağlasınlar.

Araç içerisinde ayakta yolculuk ederek şoförün dikkatini dağıtacak hareketlerden kaçınsınlar. Servise okulun bahçesinde inip binsinler.

Veliler de, araçlarda Trabzon Belediyesi tarafından verilen ‘Güzergah İzin Belgesi’ olup olmadığına baksınlar. Belgesi olmayan korsan araçlara öğrencilerini teslim etmesinler.

Bu araçlarda öğrencilerin başına bir şey gelebilir, bu tip durumlarda odamız sorumlu değildir.

Korsan araçlara kayıt yaptıran velilerin korsan araçlara kayıt yaptırdığının belirlenmesi durumunda ise kendilerine 216 lira idari para cezası uygulayacağız" diyerek velilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler