Trabzon'da sertifika töreni düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen törende 16 proje sahibine sertifikaları verildi. Sertifika törenine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Yönetim Kurulu Ba

Trabzon'da sertifika töreni düzenlendi
Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen törende 16 proje sahibine sertifikaları verildi. Sertifika törenine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu, kursiyerler ve davetliler katıldı.
 
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yaptığı konuşmada, bu tür projelerin 2023 yılı hedeflerini koymuş olan Türkiye Cumhuriyeti açısından fevkalade önemli olduğunu belirterek, ülke olarak 2023 hedeflerine ulaşmada sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Vali Kızılcık, “Özellikle yeni inovasyonların ve teknolojilerin geliştirilmesi, geliştirilen teknoloji ve inovasyonun pazara sunulması için iki müessesenin çok ciddi işbirliğini gerektirmektedir. Bugün 16 projenin desteğe layık görülmesi bu anlamda çok önemlidir. Trabzon’da projeye dayalı, teknoloji geliştirme amaçlı projeleri devlet olarak destekliyoruz.
 
Üniversitemizi ve sanayimizi daha etkili ve verimli bir şekilde buluşturulabilmek için gayret gösteriyoruz. Başta teknopark imkanlarının geliştirilmesi olmak üzere farklı alanlarda daha etkili işbirliği kuracak zeminin hazırlanması için faaliyetler yürütüyoruz” dedi. İl Özel İdaresi marifetiyle yaklaşık 25 milyon TL’lik bir kaynakla üniversiteye bitişik 60 dönümlük arazinin alınarak üniversitenin kullanımına sunulacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Bu alanda biyoteknoloji başta olmak üzere diğer inovasyon ve araştırma merkezinin kurulmasını sağlayacağız. Böylece katma değeri yüksek ürünler üreterek 2023 hedeflerimize ulaşma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise, üniversitelerin sanayi ile birlikte proje üretmesinin şehir açısından son derece önem arz ettiğini ifade etti. Baykal, “Üniversiteler ile ortak çalışma üretmek zorunluluk haline geldi. Tut elimden projesi çalışmalarının devamı gelecek. Sanayi şehri değiliz ama ortak yapabileceğimiz çok alan var. Eğitim alanında, biyoteknoloji merkezi gibi mekanları kullandırma anlamında bizim de gayretlerimiz oluyor. Kalkınma Bakanlığına bir proje sunduk. Bu proje onaylanırsa daha büyük bir ivmeyle proje üretme imkanımız olacak. Sivil toplum ile üniversite işbirliğinin bundan sonrada daha iyi gelişeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu da, bu tür projelere oda olarak destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Tut Elimden Projesi kapsamında elektrik ve elektronik kategorisinde 16 proje seçildi. Önümüzdeki dönemlerde farklı kategorilerde de yeni proje çalışmaları yapılacak. Enerji ülkemiz için çok önemli bir konudur.
 
İnovasyon araştırmalarımızda sayın valimizin çok büyük desteğini gördük. Bizleri yönlendirerek önümüzü açtığı için kendilerine teşekkür ediyorum. İşin temeli projeciliktir. Uygulanabilir projeler yapmakta sıkıntı çekiyoruz. Bir yerden başlamamız gerekiyordu. Bu bir adım oldu. Devamının geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve beraberindekiler proje sahiplerine sertifikalarını verdi. Kızılcık ayrıca TTSO binası önünde sergilenen bir projeyi inceleyerek proje sahibinden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel