Trabzon'da Sera Gölü için yeni proje!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sera Gölü'nde yıllardır piknikçiler ile turistlerin bıraktığı çöplerle oluşan sorun, sadece göl ve çevresini temizlemek için alınan 6 işçi ile çözüme kavuşuyor.Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Sera Deresi Vadi

Trabzon'da Sera Gölü için yeni proje!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sera Gölü'nde yıllardır piknikçiler ile turistlerin bıraktığı çöplerle oluşan sorun, sadece göl ve çevresini temizlemek için alınan 6 işçi ile çözüme kavuşuyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Sera Deresi Vadisi'nde meydana gelen heyelanın ardından oluşan Sera Gölü, 20 yılı aşkın süredir özellikle piknikçilerin ve turistlerin bıraktığı çöplerle kirletiliyor. Göl ve çevresindeki çöp sorununun çözümü için Trabzon Valiliği girişimiyle başlatılan çalışmada, İŞKUR'un düzenlediği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamındaki Çevre Temizliği Projesi ile işe başlayan 6 işçi, Sera Gölü Tabiat Parkı'nda görevlendirildi.

İşçiler her gün düzenli olarak göl ve çevresinde temizlik yaparak, göle gelen ziyaretçilerin keyifli anlar yaşamasına vesile oluyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sera Gölü Tabiat Parkı'nın yeni turizm sezonuna hazırlandığına işaret ederek, Trabzon sahiline 3 kilometre mesafede bulunan gölün yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin beğenisini toplayan doğa harikası bir yer olduğunu ifade etti.

Halkın ve turistlerin her mevsim dinlenip içerisindeki restoranlarda yöresel yemeklerden yiyip muhteşem bir manzarada keyifli sohbet etme imkanı bulduğu Sera Gölü'nün yeni turizm sezonunda da yoğun turist beklediğini anlatan Öz, "Geçmiş yıllardan beri devam eden bir çevre sorunu olan Sera Gölü'nün çöp sorununa da çözüm bulduk. Doğa harikası Sera Gölü'nün çevre temizliği artık her gün düzenli olarak yapılmakta" dedi.

GÖL ÇEVRESİNDE YÜRÜYÜŞ PARKURU PLANLANIYOR

Sera Gölü'ne gelen konukların göl çevresinde yürüyüş yapmasını arzu ettiklerini söyleyen Öz, "Gölün çevresinde yürüyüş parkuru oluşturmak üzere iki aşamalı proje ihalesi en kısa zamanda gerçekleştirilecek. Birinci bölge için uygulama projesi kademeli olarak gerçekleştirilerek gölün etrafı bütün olarak gezilebilir hale geçirilecek" diye konuştu.

Doğu Karadeniz'de Uzungöl'den sonra en çok ziyaret edilen göllerden biri olan ve temizlenmesi turistlerin yanı sıra esnafı da memnun eden Sera Gölü, Trabzon'a 10, Akçaabat sahiline ise 3 kilometre mesafede yer alıyor. Ulaşımı oldukça kolay olan gölün 1950 yılında yaşanan heyelanda kayan toprak ve hafriyatın derenin önünü kapatıp suyun normal akışını kesmesi sonucu oluştuğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler