Trabzon'da şehitlerin ismi yaşatılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen toplantısında Şehit Polis Memuru Kenan Kumaş ve Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun isimleri uygun görülen yerlere verildi. Ayrıca Atatürk Köşkü yolunun çift yön olarak düzenlenmesi için ge

Trabzon'da şehitlerin ismi yaşatılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen toplantısında Şehit Polis Memuru Kenan Kumaş ve Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun isimleri uygun görülen yerlere verildi. Ayrıca Atatürk Köşkü yolunun çift yön olarak düzenlenmesi için gerekli imar değişiklikleri de oy birliğiyle kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci toplantısı bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda icra edilen toplantıda Şehit Polis Memuru Kenan Kumaş ve Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun isimlerinin uygun görülen yerlere verilmesi karara bağlandı.

ŞEHİT POLİS KENAN KUMAŞ CADDESİ

6 Ocak 2015’te İstanbul’da meydana gelen olayda Sultanahmet Meydanı yakınlarındaki Turizm Polis Şube Müdürlüğü binasına gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş’ın isminin Ortahisar ilçesinin Erdoğdu ve Bahçecik mahallelerini bir birine bağlayan yola verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan oylamayla yolun isminin “Şehit Polis Kenan Kumaş Caddesi” olarak kabul edildiğini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Şehidimizin o bölgede ikamet eden yakınları var. Şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI ALİ YASİN EROSMANOĞLU ÜSTGEÇİDİ

19 Haziran 2012’de Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun ismi de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararla Ortahisar ilçesi Yenimahalle eski Devlet Sahil Yolu üzerinde yeni yapılan üst geçide verildi. Meydana gelen elim olayın ardından acılı aileyle defalarca görüştüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, şehidin ailesinin evlatlarının isminin söz konusu bölgede bir yere verilmesini talep ettiğini kaydederken, “Aziz şehidimizin ailesi her zaman bu yolu kullanıyor olmalarından dolayı evlatlarının isminin bu bölgede yaşatılmasını istediler. Bizde gereğini yapmış olduk. Burada yeni yapılan üst geçitte şehidimizin ismi yaşayacaktır. Şehidimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz, değerli ailesine bir kez daha başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖŞK YOLU ÇİFT YÖNLÜ OLARAK YAPILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen müzakerelerde görüşülerek karara bağlandı. Atatürk Köşkü ile Çamoba arasında tek şerit olarak hizmet vermekte olan yolun çift yönlü olarak rehabilite edilmesi için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Burası Karayolları ağında olan bir yol. Tek yön durumunda olan yolun, çift yönlü hale getirilmesini Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yapmış olduğumuz görüşmeler ile karara bağlamıştık. Yolun gidiş-geliş olarak yapılması için gerekli imar düzenlemelerini gerçekleştirmiş olduk. Yaptığımız bu imar çalışmalarını Karayolları’na göndereceğiz. Karayolları da buna istinaden hazırlıklarını tamamlayarak yolun yapılması için gerekli çalışmalara başlayacak. Bu yılın sonunda çalışmaları başlatmayı ve önümüzdeki yıl da işi bitirmeyi hedeflemekteyiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel