Trabzon'da şehit ve gazi yakınları bir arada

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon'un Yomra İlçesi'nde yaşayan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. 'Gönül Buluşmaları' adı altında Sema Kızılcık'ın himayelerinde bi otelde organize edilen

Trabzon'da şehit ve gazi yakınları bir arada

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon'un Yomra İlçesi'nde yaşayan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. 

'Gönül Buluşmaları' adı altında Sema Kızılcık'ın himayelerinde bi otelde organize edilen yemeğe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras ve eşi Yeşim Aras, Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya ve eşi Savaş Hilal Akkaya, İl Emniyet Müdür vekili  Faruk Sarı ve eşi İlknur Sarı, Trabzon Vali Yardımcıları Cezmi Batuk'un eşi Arzu Batuk, Kamil Sarıaslan'ın eşi Nihal Sarıaslan, Yomra İlçe Emniyet Müdür vekili Bülent Aral,  Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Şehit Aileleri Derneği yetkilileri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.
               
Buluşmada bir konuşma yapan Bayan Kızılcık, " Gönül buluşmaları adı altında Trabzon'un tüm ilçelerini tek tek geziyorum. Şehit yakınlarımızla, gazi ve gazi yakınlarımızla beraber oluyorum. Niyetimiz sizlerin üzüntüsüne ortak olup sevinçlerinizi de aynı şekilde paylaşmaktır. Bizler burada rahat bir şekilde huzur içinde oturuyorsak bunu evlatlarını şehit vermiş büyüklerimize borçluyuz.
 
Bu yüzden sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu toplantıları düzenlememizin amacı bir araya gelip birbirimizden güç almamızdır. Bir sıkıntınız, derdiniz olduğu zaman kapımız sizlere sonuna kadar açıktır" dedi.
 
Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu da, "Bir söz vardır; tarihini unutanların coğrafyasını başkaları çizer. Bu vatanın nasıl ve hangi şartlarda kazanıldığını, nasıl şehit verdiğimizi, nasıl gazi olduğumuzu iyi bilerek bu vatanı ilelebet ayakta tutacağız" diye konuştu.
 
Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya ise, "Siz değerli büyüklerimizi aramızda görmekten şeref ve onur duyuyorum. Ne zaman olursa olsun dilediğinizde beni aramanız yeterli olacaktır. 24 Saat sizlerin emrindeyim" dedi.
               
Yemek programında şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Sema Kızılcık, programın ardından yemeğe katılan şehit ailelerine ve gazilere hediyelerini sundu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler