Trabzon'da seçim fırtınası

 Trabzon’un yeni yasa ile birlikte Büyükşehir olmasının ardından oluşacak olan Ortahisar Belediyesinin ilk başkanı kim olacak merak ile beklenirken Trabzon’daki siyasi partilerin Büyükşehir’den çok yeni oluşacak ilçe belediye’yi alma yarışı ise her geçen

Trabzon'da seçim fırtınası

 

Trabzon’un yeni yasa ile birlikte Büyükşehir olmasının ardından oluşacak olan Ortahisar Belediyesinin ilk başkanı kim olacak merak ile beklenirken Trabzon’daki siyasi partilerin Büyükşehir’den çok yeni oluşacak ilçe belediye’yi alma yarışı ise her geçen gün kızışıyor.

AK Parti’de isim bolluğu

AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak öne çıkan isim son dönemlerde kulislerde konuşulan Eski Bakan Faruk Nafiz Özak olurken AK Parti il başkanı Adan Günnar’ında ismi Büyükşehir belediye başkanlığına bu dönemlerde sıkça geçmeye başladı. Ortahisar Belediyesinin aday ise AK Parti merkez ilçe başkanı Temel Altunbaş olarak gözükse de eski merkez ilçe başkanı Zeki Kavanoz’un ismi de gitgide destek bulmaya başladığı gelen haberler arasında.

MHP’nin adayları çok güçlü

 

MHP Trabzon ilk defa bu kadar rahat bir yerel seçim geçirecek. Geçirdiği yerel seçimlerde adayları son haftalarda belirleyen MHP bu geleneği bozarak adaylarını şimdiden tanıtmaya başladığı gözlemlenmekte.  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Trabzon konuşmasında “ tüm belediyeleri istiyorum” sözü üzerine harekete geçen Trabzon MHP’de Büyükşehir belediye başkanlığına ismi geçen kişi eski Kızılay genel başkanı Tekin Küçükali Kızılay’a vizyon kazandıran isim olarak bilinen Küçükali MHP’den aday olduğu takdirde güçlü bir isim olacağı gözlemlenmekte. MHP’nin Ortahisar Belediye başkanları arasında ismi geçen kişi ise Nail Çelebi eski MHP Trabzon milletvekili olan Çelebi MHP’den aday gösterildiği takdirde sandıkta ki heyecanın aratacağı gözlemlenmekte. Öte yandan MHP’nin elinde ki en büyük koz Ülkü Ocakları olacak İl başkanı Vursay Altaş’ın yönetimindeki Ülkü Ocakları MHP için kilit olacak.

CHP’de fırtına  isimler

 

CHP aday çıkarmada zorlanacak partilerin en başında geliyor. Hemen hemen partisindeki tüm isimler bölge halkı tarafından tanına bilinen isimler olarak göze batıyor. Büyükşehir belediye başkanlığını CHP’de son dönemlerde ismi geçen kişi ise Ali Türen Öztürk olarak gözlemlenmekte. Öztürk Milletvekilliği adaylığı sürecinde CHP’nin yoğun bir destek görmüş ve Öztürk sayesinde CHP ikinci Milletvekilliğini zorladığı gözlemlenmişti.  Ortahisar aday ise şüphesiz Merkez ilçe başkanı Ahmet Kaya olarak gözlemlenmekte. Kaya ismi altında CHP’nin her geçen gün toplandığı gözlemlenirken; Kayanın aday olması CHP’de yeni başlangıç olmasına neden olacak.

Belirleyici Saadet partisi olur

Trabzon’da her dönem belirleyici isim olarak bir kenarda duran parti Saadet Partisi olduğu tüm Trabzon kamuoyu tarafından bilinmekte.  Milli görüşün Merhum lideri Necmettin Erbakan’ın  bir dönem Trabzon’da yaşaması ve özellikle Ortahisar’da büyümesi SP’si için bir anlamı olduğu gözlemlenmekte. SP Büyükşehir yarışından çok Ortahisar yarışına Merhum lider Erbakan’ın hatırı için girmesi gerektiği gözlemlenmekte. SP Mahmut Çizmecioğlu ile yolla çıkar Ortahisar’a aday olursa Erbakan’in doğdu ve bir dönem yaşadığı Ortahisar tekrar Erbakan ile buluşmuş olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel