Trabzon'da Schengen'i anlattılar

Trabzon'da, Schengen Local Group (SLC) İş Dünyası için Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giriş çıkışlarda yaşanan vize sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin toplantı yapıldı.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (TTSO) toplantıya, TTSO Başkan Yardımcısı Erk

Trabzon'da Schengen'i anlattılar

Trabzon'da, Schengen Local Group (SLC) İş Dünyası için Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giriş çıkışlarda yaşanan vize sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin toplantı yapıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (TTSO) toplantıya, TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Avrupa Birliği Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu, Ankara'daki İtalya Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Marcello Zaccagnıo, Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Hukuk ve Konsolosluk İşleri Birimi Başkanı Stefan Delfs, Fransa Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Frederic Collet, AB Türkiye Delegasyonları Susanne Martın ve Jörg Dieter Köstınger ile işadamları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Çelebi, AB ülkeleri ile ticarette Türk iş adamlarının birçok zorlukla karşılaştığını ifade ederek, iş adamlarının rekabet gücünü kaybetme ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi.  

Vize kolaylığının sadece işadamlarına değil bütün Türk halkına sağlanmasını arzu ettiklerini belirten Çelebi, "Vize sorunu sadece iş ve ticaret için değil aile birleşmelerini de kapsamaktadır. Türkiye yarım asırdan beri AB'ye uyum sağlamak adına büyük adımlar attı. Türkiye'nin, son 10 - 15 yılda AB'ye adaylık süreci devam ediyor ancak gelinen noktada başta vize olmak sorunlara kalıcı çözümler üretilemedi" dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Bayburtlu’nun yönettiği seminerde,  Zaccagnıo,  Delfs, Collet, Martın ve Köstınger ile Türk yetkililer işadamlarına vize konusunda bilgiler aktardı.

Toplantı sonrası, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nı gezen yabancı konuklar, uçakla Ankara'ya gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel