Trabzon'da Sayvan köyüne 708 Bin lira yatırım

Trabzon’un orta ölçekli köylerinden biri olan Merkez ilçeye bağlı Sayvan köyüne, Merkez ilçe köylere hizmet götürme birliğinin organizasyonu ve planlaması ile çeşitli yatırımlar için 708 bin liralık hizmet getirildi. 2005 yılında Türkiye genelinde uygulam

Trabzon'da Sayvan köyüne 708 Bin lira yatırım
Trabzon’un orta ölçekli köylerinden biri olan Merkez ilçeye bağlı Sayvan köyüne, Merkez ilçe köylere hizmet götürme birliğinin organizasyonu ve planlaması ile çeşitli yatırımlar için 708 bin liralık hizmet getirildi.
 
2005 yılında Türkiye genelinde uygulamaya konulan yeni bir anlayışla oluşturulan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vasıtası ile kırsal alana hizmetlerde hem süratlilik oluştu hem de yerinden yönetim mantığının başarısı ispatlanmış oldu.
 
Trabzon’un Merkez ilçesinde yatırımları organize eden Merkez ilçe Köylere Hizmet götürme birliği üyeleri Başkan H.İbrahim Ertekin(Vali Yardımcısı) Encümen Selahattin Çavdar(İl Genel Meclisi üyesi) Haydar Revi(İl Genel Meclisi Başkanı) ile Turgut Alemdar(Gölçayır Muhtarı) ve Abdülkadir Velioğlu’ndan oluşan birlik planlamalarını yaparken, hizmetin aciliyetine göre kriterler belirliyor.
 
Birlik üyeleri, Merkez ilçeye bağlı ve ilçenin en geniş yerleşim alanıra sahip Sayvan Köyün’de bir inceleme yaparak yatırımları yerinde gördü. Yol sanat yapısı, Yol betonlama, Yol asfaltlama, içmesuyu ve kanalizasyon ile Sayvan köyüne birliğin oluşmasından bu yana 708 bin liralık yatırım yapıldı.
 
Merkez’e 23 km uzaklıkta bulunan ve 422 bin metre kare alana yayılı Sayvan köyünde ilk kez kanalizasyon çalışması da yapıldı. Cami Mahallesindeki kanalizasyon çalışması ile Sayvan köyü köy tarihinde ilk kez böyle bir yatırımı da görmüş oldu.
Köy Muhtarı Hüseyin Çam birlik başkanı Ertekin ve birlik üyesi Haydar Revi’nin Sayvan köyünde yatırımları yerinde görmek için yaptığı teknik gezi ile ilgili olarak şunları söyledi “Köyümüze Köydes, Birlik bütçebi, İller Bankası ve özel idare bünyesinde önemli bir yatırım bütçesi ayrıldı. Eskiden kapı kapı devlet dairelerinde dolanırken şimdi tek muhatabımız birlik ve onun sayesinde bir çok hizmeti de aldık “ dedi.
 
650 kişinin yaşadığı 5 Mahallesi bulunan köy yerleşim alanında 100 km’ye yakın yol ağı bulunan Sayvan Köyü’ne yapılan nokta hizmetlerin yine de yeterli olmadığına dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi “Bütün köylerimize birlik olarak hep eşit mesafedeyiz” dedi.
 
3 camisi ve bir okulu bulunan Sayvan Köyünün ana arter ulaşımını sağlayan yol asfalt ve beton kaplamalı. Merkez köylerine hizmet götürme birliği başkanı Vali Yardımcısı H.İbrahim Ertekin “Merkez’e bağlı köylerdeki hizmetlerimiz özellikle Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın ek ödenekler sağlaması ile daha bir verimli hale geldi” dedi…
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel