Trabzon'da ŞAP karantinası

Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı İskenderli beldesi, bir inekte şap hastalığına rastlanması yüzünden bir ay süreyle karantinaya alındı.  Tonya İlçesinin İskenderli Beldesi'deki Turalı Mahallesi'nde, 2 gün önce bir inekte şap hastalığı görülmesi üzerine, İl

Trabzon'da ŞAP karantinası

Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı İskenderli beldesi, bir inekte şap hastalığına rastlanması yüzünden bir ay süreyle karantinaya alındı.

 

Tonya İlçesinin İskenderli Beldesi'deki Turalı Mahallesi'nde, 2 gün önce bir inekte şap hastalığı görülmesi üzerine, İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, Kaymakam Şenol Turan Başkanlığı'nda bir toplantı yaptı.

 

Toplantıda alınan kararla, İskenderli beldesinde karantina uygulaması başlatılarak, beldeye, hastalığın görüldüğün günden itibaren bir ay süreyle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların girişi yasaklandı.

 

Kaymakam Turan, İskenderli'de şap hastalığı yüzünden karantina uygulaması başlattıklarını söyleyerek, beldede tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel