Trabzon'da 'şalvar, puşi' davası

Trabzon'daki 4 cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin aralarında ayrımcılık ve gruplaşma olmaması için ''şalvar'', ''puşi'' ve ''fes'' gibi yöresel kıyafetler giymesine izin verilmediği öğrenildi.  Trabzon'da bulunan E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun yanı sıra Of

Trabzon'da 'şalvar, puşi' davası

Trabzon'daki 4 cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin aralarında ayrımcılık ve gruplaşma olmaması için ''şalvar'', ''puşi'' ve ''fes'' gibi yöresel kıyafetler giymesine izin verilmediği öğrenildi.

 

Trabzon'da bulunan E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun yanı sıra Of ve Araklı ilçelerindeki ''K-1'' Tipi ve Akçaabat'taki açık cezaevinde Adalet Bakanlığı'nın genelgesi ve ilgili yönetmelik çerçevesinde bazı kurallar uygulanıyor.

 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri kentteki tüm cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler arasında ayrımcılık ve gruplaşmanın önlenmesi için ''şalvar'', ''puşi'' ve ''fes'' gibi yöresel kıyafetlerin giyilmesine izin verilmediğini belirtti.

 

Bir süre önce Trabzon'da cezaevinde kalan terör örgütü mensuplarına da aynı nedenle yakınlarınca şalvar gönderilmesine izin vermediklerini belirten yetkililer, ayrıca tutuklu ve hükümlülerin firar etmesini önlemek için infaz koruma memurlarının elbiselerinin rengi olan lacivert renkli elbise ile askeri personelin kıyafet rengi olan yeşil renkli elbiselerin de içeri alınmadığını bildirdi.

 

Yetkililer, kentteki cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülere bu kısıtlamalar dışında yakınları tarafından belirli sayıda giyim eşyası gönderilebildiği bilgisini vererek, tutuklu ve hükümlülerin cezaevi yönetimine bildirmek şartıyla cezaevi kantininden satın aldıkları buzdolabı, televizyon, saç kurutma makinesi, radyo ve çeşitli müzik aletleri gibi elektronik eşyaların yanı sıra ucu sivri olmayan kaşık, çatal, çay kaşığı ve bardak gibi mutfak eşyalarını da koğuşlarında bulundurabildiklerini aktardı.

 

Tutuklu ve hükümlülerin cezaevi yönetimi bilgisi dahilinde yine cezaevi kantininden satın aldıkları tıraş köpüğü, jilet gibi tıraş malzemelerini de koğuşlarında bulundurabildiğini anlatan yetkililer, koğuşlara alınan buzdolabı ve televizyon gibi eşyanın belirli boyutlarda olması gerektiğini, cezaevi kantininde olmaması halinde bu tür eşyanın cezaevi görevlilerince dışarıdan temin edilerek tutuklu ve hükümlülere verilebildiğini kaydettiler.

 

Cezaevi yönetimine bildirmek suretiyle cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülere dışarıdan istedikleri günlük gazete ve aralarında dini içerikli olanların da bulunduğu çeşitli kitaplar da getirildiğini belirten yetkililer, mahkumların meraklı olmaları halinde koğuşlarında ''muhabbet kuşu'' ya da ''kanarya'' gibi kafes kuşları da besleyebildiklerini bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel