Trabzon'da saklı ressam

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Arsin İlçesi Elmaalan köyünde dünyada eşi benzerine az rastlanır bir resim sergisi bulunuyor. Bu sergiyi diğerlerinden ayıran durum ise; Resim aşığı Haydar Durmuş’un titiz çalışması. Emekli resim öğretmeni Durmuş, öğre

Trabzon'da saklı ressam

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Arsin İlçesi Elmaalan köyünde dünyada eşi benzerine az rastlanır bir resim sergisi bulunuyor. Bu sergiyi diğerlerinden ayıran durum ise; Resim aşığı Haydar Durmuş’un titiz çalışması. Emekli resim öğretmeni Durmuş, öğretmenliğinin ardından köyünde kendine ait evini tabiri yerinde ise müzeye cevirdi. Kendine ait 3 katlı evin iki katını bin 500’ün üzerinde sanat eserinin sergilenmesine ayıran Durmuş’un devletten tek isteği artık evine sığmayan resimlerin köyde kullanılmayan ve Milli Eğitim’e ait olan Elmaalan köyü ilkokulunun atıl durumdaki binasında sergilemek.

50 YILLIK TİTİZ ÇALIŞMA  

Haber61’e açıklamada bulunan Durmuş, “ 50 yıllık bir titiz çalışma ile birlikte burada büyük bir çalışmaya imza attım. Türkiye’nin yakından tanıdığı sanatçıların burada resimleri bulunuyor. Refik Epikman, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nevzat Akoral, Mustafa Ayaz, Ali Candaş, Veysel Günay, Osman Altıntaş, Osman Akbay gibi. Bu büyük sanatçıların dışında kendimin de 300’e yakın resmi bulunuyor. Burada tek isteğim Atıl durumda bir yerin bana tahsis edilmesi. Şuanda Elmaalan köyü ilk okulu kullanılmıyor. Burayı devletin yardımıyla birlikte güzel bir müzeye çevire biliriz. Buda turizme katkı sağlayacağına inanıyorum.”dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel