Trabzon'da sahte para uyarısı

Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan fiyatlarında yüksek bir artış olmayacağını belirten Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, vatandaşları ve kurban satıcılarını sahte para konusunda uyardı. Kurbanlık hayvanların et fiyatlarında geçen seneye or

Trabzon'da sahte para uyarısı

Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan fiyatlarında yüksek bir artış olmayacağını belirten Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, vatandaşları ve kurban satıcılarını sahte para konusunda uyardı. 

Kurbanlık hayvanların et fiyatlarında geçen seneye oranla değişme olmadığını dile getiren Korkmaz, “Şuanda ciddi bir artış beklemiyoruz. Geçen sene kurbanlık hayvanların et fiyatları 20-22 lira civarındaydı bu sene fiyatın tam olarak ne olacağı son 1 hafta kala belli olur. Geçen sene ciddi bir artış beklemiştik ama bu sene öyle bir artış beklemiyoruz. Zaten et fiyatlarının ortalama fiyatları belli. Bunun üstüne çıkacağını sanmıyoruz. Dişi ve erkek hayvan fiyatları değişiyor. Dişi hayvanların et fiyatları 18 lira olurken, erkek hayvanların etleri ise 18-20 lira arasında değişiyor. 18-20 lira arasında değişebilir” dedi.

Kurbanlık hayvan alırken kulaktaki küpeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, “Vatandaşlarımız kurbanlık alırken mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor. Kulakların tüpe olmasına, görünüş açısında sağlıklı olması çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvanların Trabzon Belediyesine kesim sahalarında alınmasında fayda var. Trabzon Kasaplar Odası olarak kurban kesim kursları düzenliyoruz. Vatandaşlarımız kurbanları kestirecekleri zaman sertifikalı kasaplara kestirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı öncesi piyasadaki sahte paraların arttırdığını kaydeden Korkmaz, “Özellik sahte para konusunda vatandaşlarımız uyarmak isterim. Kurban Bayramı öncesinde ülkemizde ne yazık ki böyle bir durum yaşanıyor. Çünkü hayvan satıcıları o kadar uğraşıyor emek veriyorlar. Bu nedenlerden dolayı vatandaşlarımız lütfen dikkatli olsunlar. Kurban döneminde çok sahte para işi dönüyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel