Trabzon'da sahneye değnekle...

Trabzon’da uzun süredir kemençe sanatçılığı yapan Abdülkadir Yıldız geçirdiği talihsiz kazaya rağmen yinede sahnedeki yerini alıp sevenlerini yalnız bırakmıyor. Bölgede 30 yıldır kemençe çalan ve halk eğitimin özel folklor ekibinde horon derslerine eşlik

Trabzon'da sahneye değnekle...

Trabzon’da uzun süredir kemençe sanatçılığı yapan Abdülkadir Yıldız geçirdiği talihsiz kazaya rağmen yinede sahnedeki yerini alıp sevenlerini yalnız bırakmıyor.

 

Bölgede 30 yıldır kemençe çalan ve halk eğitimin özel folklor ekibinde horon derslerine eşlik eden Yıldız, geçtiğimiz aylarda geçirdiği kaza sonrasında ayağı kırıldı. Ayağında kırık tespit edildiği için ayağı alçıya alınan Yıldız, yinede sahne sevdasından vazgeçmedi. Trabzon’un Akyazı mevkiinde olan Zigana Yörük Çadırı’nda bulunan Zifin Cafe’de sevenlerini kırmayan Yıldız, koltuk değneklerini bir kenara bırakıp sahne alması hayranlarının ilgi odağı oldu. Yıldız’ı sahnede bu halde gören davetli konuklar şaşkınlıklarını gizleyemezken, çalınan kemençeye horon oynayarak eşlik etti. Kemençeyi hayatının bir parçası olarak nitelendiren başarılı sanatçı Yıldız, “En kısa zamanda iyileşerek inşallah bende hem çalıp hem de horona eşlik edeceğim. Geçirdiğim kaza sonrasında bana destek olan ve beni yalnız bırakmayan sevenlerime şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel