Trabzon'da sahiller temizleniyor

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, derin deşarj sisteminin 3 ayrı noktada faaliyete geçtiğini, sahillerin temizliği ve insan sağlığı açısından bu çalışmanın son derece önemli olduğunu belirtti. Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kent

Trabzon'da sahiller temizleniyor

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, derin deşarj sisteminin 3 ayrı noktada faaliyete geçtiğini, sahillerin temizliği ve insan sağlığı açısından bu çalışmanın son derece önemli olduğunu belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 5 yıl boyunca çalışmayan ve atıl durumda bırakılan derin deşarj sisteminin yapılan çalışmalar sonucunda faaliyete geçtiğini ifade ederek, Çimenli ve Değirmendere'nin ardından Pazarkapı'daki sisteminde çalışır duruma geçtiğini kaydetti.

Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerinin açılarak kanalizasyon suları ile yağmur sularının birbirinden ayrılması projesinin tamamlanma noktasına geldiğini bildiren Gümrükçüoğlu, ''İller Bankası ile ortaklaşa yürütülecek olan şehir genelindeki yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması projesinin hazırlıkları ise devam ediyor'' ifadesini kullandı.

Kanalizasyon sularının fiziksel arıtmaya tabi tutulacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

''Derin deşarjlar sahillerimizin temizliği ve insan sağlığı açısından son derece önemli. Başlattığımız çalışmalar neticesinde Çimenli ve Değirmendere terfi istasyonlarını daha önce tamamlayarak hizmete sunmuştuk. Pazarkapı mahallesi terfi istasyonunu ise 2010 yılının Aralık ayı sonu itibariyle hizmete soktuk. Derin deşarj sisteminin yeniden hizmet vermeye başlaması yanında Zağnos ve Tabakhane derelerinde başlattığımız yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması ve proje aşamasında olan ve kent genelinde uygulanacak yağmur ve kanalizasyon sularının ayrıştırılması projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte sahillerimiz tertemiz olacak. Trabzon'un geleceği için çevre hassasiyetini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel