Trabzon'da sağlıklı bir proje

Trabzon Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu Anasınıfı “Hayat Boyu Öğrenme” programı kapsamında “Sağlıklı zihinler, Sağlıklı bedenler” projesi yürütüyor. Öğrencilere temiz koşullarda hazırlanmış sağlıklı besinleri sevdirmek ve çocukları fast food tarzı yiyec

Trabzon'da sağlıklı bir proje

Trabzon Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu Anasınıfı “Hayat Boyu Öğrenme” programı kapsamında “Sağlıklı zihinler, Sağlıklı bedenler” projesi yürütüyor.

 

Öğrencilere temiz koşullarda hazırlanmış sağlıklı besinleri sevdirmek ve çocukları fast food tarzı yiyeceklerin zararları hakkında bilinçlendirmek amacıyla “Sağlıklı zihinler, Sağlıklı bedenler” projesi bünyesinde hazırlanan “Kendi Sandviçini Kendin Yap” etkinliğinde; mutfak önlüklerini giyen minikler, hijyen kurallarını uyguladı ve kendi elleriyle hazırladıkları sandviçlerini iştahla yediler. Daha sonra etkinlik sırasında çekilen fotoğraflarla hazırlanan afişleri okulun tüm bölümlerine asan minikler, okuldaki ağabeylerini ve ablalarını sağlıklı beslenmeye davet ettiler.

 

Proje kapsamında farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini dile getiren proje öğretmenleri bir sonraki tasarının “Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu Anasınıfı Sebze Bahçesi” olacağını ve öğrencilerin bu bahçede kendi sebzelerini yetiştirecekleri söylediler.

Çocukluk dönemindeki beslenme alışkanlıklarının ileriki yaşamdaki beslenme alışkanlıklarına çatı oluşturduğunu kaydeden proje öğretmenleri, “Çocuklarımızı, yemek yemenin sadece büyüme-gelişme ve yaşamayı sağlayan hayatsal bir ihtiyaç olduğu konusunda eğitmeli ve ileride sağlıklı bireyler olmaları yolunda ilk adımları atmalarına yardımcı olmalıyız” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel