Trabzon'da rekor çalışması başladı

Dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ekip, Trabzon'da yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda yeni bir rekor için çalışmalarına başladı. Kanuni Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Ali Şentürk, AA muhabirine yaptığı aç

Trabzon'da rekor çalışması başladı

Dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ekip, Trabzon'da yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda yeni bir rekor için çalışmalarına başladı.

Kanuni Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Ali Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ebrusunu Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi öğrencileriyle yaptıklarını ve Guinness Dünya Rekoru Sertifikası'nı 15 Aralıkta aldıklarını anımsattı.

 Bu çalışmanın ardından Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek ve 4 bin sporcunun katılması beklenen 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için de bir proje hazırladıklarını belirten Şentürk, ''Oyunlarda yeni bir rekor kırmak istiyoruz. Bunun için de şimdiden çalışmalarımıza başladık. Amacımız oyunlarda 55 metrekarelik ebru yapmak. Bunu da tüm yabancı ülkelerin gözlemcileri ve Guinness temsilcilerinin önünde yapacağız'' dedi.

 -60 SPORCU DA EBRUYA EMEK VERECEK-

Şentürk, ebrunun üstünde olimpiyatlarla ilgili desenlerin olacağını vurgulayarak, ''Ebrunun ön çalışması yaklaşık 3 ay sürecek. Bu süre zarfındın bütün hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Böylelikle tekrar Guinness'e girmeyi düşünüyoruz. Oyunların Trabzon'un için önemi çok büyük. Bu rekor denemesiyle oyunlara ayrı bir renk katabiliriz'' diye konuştu.

Ebru çalışmasında Kanuni Anadolu Lisesi'nden 60 öğrencinin görev alacağını kaydeden Şentürk, şöyle devam etti:

 ''Okulumuzda görevli 4 öğretmenin nezaretinde öğrencilerimiz ve oyunlara katılacak tüm ülkelerden sporcularından oluşacak 120 kişilik bir ekiple rekoru tekrar kırmayı amaçlıyoruz. Böylelikle ülkemizi ziyaret edecek sporcular farklı bir aktivetinin içerisinde yer alacak.''

 -REKORLUK ÇALIŞMA-

Resim öğretmeni Ali Şentürk ve 110 öğrencisi, 28 Mayıs 2010 tarihinde Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde dünyanın en büyük ebrusu için rekor denemesi yapmış, Guinness Dünya Rekorları temsilcileri önünde gerçekleştirilen çalışmada, 46.12 metrekare büyüklüğündeki (30 metre 75 santim uzunluk, 1,5 metre genişlikte) ebrunun yapımı başarıyla tamamlanmıştı.

Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmada beş renk kullanılmış, Şentürk ve öğrencilerinin yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucunda elde ettiği rekor, Guinness yetkilerince de tescil edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler