Trabzon'da rastgele ateş açtı! İşte cezası...

Trabzon'da alkol alarak havaya rastgele ateş açtığı gerekçesiyle aldığı hapis cezasının bir kısmını cezaevinde çeken hükümlü, kalan cezasını Denetimli Serbestlik Uygulamasından yararlanarak bir okulda ücretsiz çaycılık yaparak çekiyor.Beşirli Mahallesi'nd

Trabzon'da rastgele ateş açtı! İşte cezası...

Trabzon'da alkol alarak havaya rastgele ateş açtığı gerekçesiyle aldığı hapis cezasının bir kısmını cezaevinde çeken hükümlü, kalan cezasını Denetimli Serbestlik Uygulamasından yararlanarak bir okulda ücretsiz çaycılık yaparak çekiyor.

Beşirli Mahallesi'nde oturan Ender A, bir süre önce aynı mahalledeki Türk Anneler Hatıra Ormanı'nda alkol aldıktan sonra ruhsatsız tabanca ile havaya iki el ateş açtı. Bu nedenle Ender A. hakkında Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Yargılama sonucu 8 ay hapis cezasına çarptırılan Ender A, yerel mahkemenin hükmünün Yargıtayca onanmasının ardından cezaevine konuldu. Bir süre cezaevinde kalan hükümlü, ardından kısa süreli hapis cezalarında mahkumların hapis cezalarını cezaevi dışında çekmelerine olanak sağlayan Denetimli Serbetlik Uygulamasından yararlanarak kalan hapis cezasını, cezaevi dışında bir kamu kurumunda ücretsiz çalışarak çekmek amacıyla cezaevinden çıktı.

Hükümlü Ender A, kalan hapis cezası karşılığında ücretsiz çalışması için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerince Beşirli Mahallesi'nde bir okula yerleştirildi.

Hafta içi beş gün burada 4'er saat çalışan Ender A, okuldaki kantinde öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine çay vererek cezasını çekiyor. Bir süre burada ücretsiz çay dağıtarak cezasını tamamlayacak olan Ender A, kurallara uyması halinde cezasını çekmiş sayılacak aksi takdirde yeniden cezaevine konulabilecek.

Hükümlü Ender A, savcılık görevlilerince okula zamanında gelip gelmediği ya da kurallara uyup uymadığı konusunda denetleniyor.

Savcılık yetkilileri, Denetimli Serbestlik kapsamındaki ücretsiz kamu yararına çalışma cezasının, kısa süreli hapis cezalarında ya da uzun süreli hapis cezası alarak bir süre cezaevinde yatan ve kalan hapis cezası bir yılın altına düşen hükümlülerde uygulandığını, uygulama ile hükümlülerin cezaevi ortamı dışında cezalarını çekme imkanı bulduğunu ifade etti.

Türkiye'de yaygın olarak kullanılmaya başlanan uygulamayla hükümlülerin bazen kamu cezası çektikleri kurumlarda cezalarının ardından maaşlı sigortalı olarak işe alındığına işaret eden yetkililer, uygulamanın amacının hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel