Trabzon'da Ramazan hazırlıkları

Teravih namazlarından sonra başlayacak dini, sosyal, kültürel ve sanat gecelerinin yapılacağı etkinliklere vatandaşların bundan önceki yılarda olduğu gibi büyük bir katılım göstermesi bekleniyor.Trabzon Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkl

Trabzon'da Ramazan hazırlıkları

Teravih namazlarından sonra başlayacak dini, sosyal, kültürel ve sanat gecelerinin yapılacağı etkinliklere vatandaşların bundan önceki yılarda olduğu gibi büyük bir katılım göstermesi bekleniyor.


Trabzon Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında kentin üç ayrı noktasına iftar çadırı kuracak Belediye bin 500 vatandaşa iftar verecek. İftar çadırları, Belediye eski binası arkası, İnönü Mahallesi Yavuz Selim Camii yanı ile KTÜ Tıp Fakültesi acil servis giriş yanına kurulacak.


Öte yandan Zabıta ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri halkın hijyenik ve sağlıklı gıdalar tüketmelerini sağlamak amacıyla market, fırın, pastane ve lokantalarda denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor.


Trabzon Belediyesi tarafından bu yıl 5’si Zağnos Vadisi’nde yapılacak etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 8 Temmuz Pazartesi saat 20.40’da Mehteran konseri ile başlayacak etkinliklerin açılışında havai fişek gösterileri de yer alacak. Açılış konuşmalarının ardından saat 23.00’da Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Uğur Işılak vereceği konser ile Trabzon’lularla birlikte olacak.


7 Ağustosta sona erecek Ramazan etkinliklerinde Perşembe akşamları dini sohbetler, ilahi konserleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dini tiyatrolar yer alacak.


Teravih namazı sonrası başlayacak etkinliklerde komşu il ve Trabzon’un ilçelerinin kültür ve sosyal yaşamlarının tanıtıldığı kültür ve sanat geceleri yanında şiir geceleri de düzenlenecek.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ramazan ayının tüm Trabzon'a, ülkeye İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek, "Trabzon'da Ramazan barış demektir. Trabzon'da Ramazan kardeşlik demektir. Trabzon'da Ramazan huzur demektir. Trabzon'da Ramazan ekmeğimizi paylaşmak demektir. Belediye olarak Trabzonlu vatandaşlarımızın bereket ve kardeşlik ayını en iyi şekilde yaşamaları için Zağnos Vadisi’nde bu yıl 5’sini düzenleyeceğimiz etkinliklere herkesi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.


Başkan Gümrükçüoğlu Ramazan'ın ruhunu anlayan toplumların her zaman başarıya ulaştıklarını ifade ederek; "Mübarek Ramazan ayı paylaşmanın hoşgörünün barışın kardeşliğin ayıdır. Bu güzel mesajı İslam'ın bilinciyle birlikte barışın kardeşliğin hoşgörünün Trabzon halkının mesajı olarak ifade edersek o zaman inanıyoruz ki insan nesline büyük katkıda bulunmuş oluruz. Trabzon'un ortak değeri her zaman ifade ettiğimiz gibi insan sevgisi ve uygarlıktır. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel