Trabzon'da polisin elini ısırmıştı!

Trabzon Adliyesi'nde çıkan bir olayı yatıştırmak isteyen polis memurunun elini ısırdığı öne sürülen 25 yaşındaki Emine Ertop'a, 1 yıl hapis cezası verildi. Ertop'un cezasını önce 5 aya indiren mahkeme, daha sonra da Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamı

Trabzon'da polisin elini ısırmıştı!

Trabzon Adliyesi'nde çıkan bir olayı yatıştırmak isteyen polis memurunun elini ısırdığı öne sürülen 25 yaşındaki Emine Ertop'a, 1 yıl hapis cezası verildi. Ertop'un cezasını önce 5 aya indiren mahkeme, daha sonra da Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında 5 yıl erteledi.

 

Trabzon'da oturan 1 çocuk annesi Emine Ertop, boşandığı eşi Hacı Çakır'ın kız kardeşi Emine Güner ile geçen yıl kavga etti. İki isim Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde karşılıklı dava açtı. Duruşma sırasında Emine Güner ile Emine Ertop arasında çıkan tartışmaya Adliye polisi müdahale etti. Duruşma salonunda çıkan arbede sırasında Emine Ertop, kendisini sakinleştirmek isteyen polis memuru 39 yaşındaki Erdinç Usta'nın sol elini ısırarak yaralanmasına neden oldu. Emine Ertop hakkında, 'Kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek ve hakaret etmek' suçundan TCK'nın 265/1'inci maddesi uyarınca 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Trabzon 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

 

Son duruşmaya tutuksuz yargılanan Emine Ertop katılarak son savunmasını yaptı. Söz konusu olayda eski eşinin kız kardeşinin kendisine iftira atması üzerine sinir krizi geçirdiğini savunan Emine Ertop, "Hakkımda sürekli yalan beyanda bulununca sinirlendim ve Emine Güner'e saldırdım. Bunun üzerine polisler beni salondan çıkarmak istedi. Polis memuruna hakaret ettiğimi hatırlamıyorum. Kimseyi de kasten yaralamış değilim" dedi.

 

Mahkemeye heyeti sanık Emine Ertop'un görevli polis memuruna alenen hakaret suçundan TCK'nın 125/1-3-a maddesi gereğince 1 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme cezayı önce 5 ay hapse çevirdi, daha sonra da sanığın geçmişi, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri, sanığın daha önce kasıtlı suçtan yargılanmaması ve iyi halini göz önünde bulundurarak Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında 5 yıl erteledi. Emine Ertop, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlerse cezasını çekmek üzere hapse girecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler