Trabzon'da pes derdirten hırsızlık olayı

 Trabzon’da 16 güvenlik kamerası, 2 bekçi köpeği ve 1 güvenlik görevlisi ile korunan iş yerini soyan 3 kafadar hırsız, güvenlik kameralarının görüntülerinin kaydedildiğini düşündükleri bilgisayar kasalarını dereye atmalarına rağmen yakalanmaktan kurtulama

Trabzon'da pes derdirten hırsızlık olayı

 

Trabzon’da 16 güvenlik kamerası, 2 bekçi köpeği ve 1 güvenlik görevlisi ile korunan iş yerini soyan 3 kafadar hırsız, güvenlik kameralarının görüntülerinin kaydedildiğini düşündükleri bilgisayar kasalarını dereye atmalarına rağmen yakalanmaktan kurtulamadı. 
Edinilen bilgiye göre, Değirmendere mahallesi Büyük Sanayi Sitesi’nde Başar LPG Dönüşüm Sistemleri isimli iş yerine 5 gün önce giren 3 kafadar hırsız, 16 güvenlik kamerası, 2 bekçi köpeği ve 1 güvenlik görevlisine rağmen iş yerinden 30 bin TL civarında para, çek, bir adet ruhsatlı tabanca ve 7 adet bilgisayar kasasını alarak geldikleri yerden kaçtı. Hırsızlar, kaçarken güvenlik kameralarını fark edince kameraların görüntülerinin kaydedildiğini düşündükleri bilgisayar kasaları ve serverları da arkalarında iz bırakmamak için Değirmendere Deresi’ne atarak kayıplara karıştı. Ertesi gün iş yerine gelen iş yeri sahipleri güvenlik güçlerine bilgi verirken, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede iş yeri güvenlik kamerası görüntülerinin kaydedildiği bilgisayar kasaları ve serverları deredeki köprünün ayaklarının bulunduğu bölümde buldu. İncelemeye alınan kayıtlarda hırsızların kimlikleri tespit edilirken, olaya karıştıkları belirlenen 3 kişiden 2’si gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan M.B. (23) tutuklanırken, diğer zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla karışan 3. şahsın aranmasının ise sürdüğü bildirildi.
 
HIRSIZLARIN CESARETİ ŞAŞIRTTI
Olayla ilgili bilgi veren İşletme Müdürü Ali Faik Hacıoğlu, hırsızların cesaretinin şaşırtıcı olduğunu ifade ederek “Kamera görüntülerinden baktığımız kadarıyla demir parmaklıklardan yürüyüp bidonun üstüne basarak pencereyi açmak suretiyle içeri giriyorlar. İçerde önce kasadaki paraları alıyorlar. Parayı aldıktan sonra kameraları fark ediyorlar. Kayıtları silmek için bizim serverlerimizi ve bilgisayar kasalarının hepsini toplayıp alıyorlar. 7 tane bilgisayar kasasıyla birlikte serveri, harddiskler, laptoplar, hepsini topluyorlar ama kamera kayıt cihazını bulamıyorlar. Onları topladıktan sonra onları atıyorlar, bütün kasaları hepsini dereye atıyorlar. Belli bir malzemeyi, köprü ayağına saklıyorlar. Sonradan gelip almak için. Ondan sonra girdikleri yerden çıkıyorlar. Kamera kayıtları, bekçimiz, 2 tane köpeğimiz var burada bu halde gelip buraya girebiliyorlar. Böyle bir cesarette hırsızlar bunlar. Yaklaşık 30 bin lira maddi hasarımız var. Serverimiz çökerttiler onunla birlikte 60 bin lira kadar bir zararımız var. Yıllardır sakladığımız bilgilerin serverini patlattılar. Daha sonra biz buraya önlem olarak demir parmaklıklar taktırdık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler