Trabzon'da Park Neronu yakalandı

Trabzon Belediyesi ile Trabzon Emniyeti’ni karşı karşıya getiren park yakma olaylarının zanlısı dün polisin yaptığı titiz çalışma sonrası yakalandı.Uçucu madde bağımlısı olduğu öğrenilen gencin, evlerinin Belediye tarafından istimlak edileceği ve az para

Trabzon'da Park Neronu yakalandı

Trabzon Belediyesi ile Trabzon Emniyeti’ni karşı karşıya getiren park yakma olaylarının zanlısı dün polisin yaptığı titiz çalışma sonrası yakalandı.

Uçucu madde bağımlısı olduğu öğrenilen gencin, evlerinin Belediye tarafından istimlak edileceği ve az para verdikleri gerekçesiyle intikam almak için böyle bir şey yaptığı öğrenildi.

Bilindiği üzere Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu yakılan bazı parklar nedeniyle emniyetin görevini yerine getirmediğini belirterek, parkların koruma altına alınması gerektiğini ifade etmişti.

Emniyet ise kamuoyunda yer alan haberleri ihbar kabul ederek zanlıların yakalanması için çalışma başlatmıştı.

Öte yandan Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, belediyenin bünyesinde bulunan çocuk parklarında meydana gelen zarar verme olaylarıyla ilgili belediye, ilgili birimler, muhtarlıklar ve vatandaştan bir şikayet gelmediği, buna karşın gazetelerde çıkan haberlerin ihbar olarak kabul edildiği öğrenildi.

Trabzon'da çocuk parklarını yakması nedeniyle polemik konusu haline gelen asker kaçağı genç, hakkında bir şikayet olmamasına rağmen polisin yaptığı titiz çalışma sonrasında yakalandı. 

Trabzon’da çocuk parklarının yakılarak zarar verilmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyeti’nin görevini yapması gerektiğini ve parkları koruma altına almasını gerektiğini belirtmişti.

Trabzon Emniyeti’ne yapılan bir şikayet bulunmamasına rağmen gazetelerdeki haberleri ihbar olarak kabul eden Asayiş Şube ekipleri söz konusu park yangınları üzerinde çalışmaya başladı.

Yapılan çalışma sonrasında parkı yakarak zarar veren bir şahıs tespiti yapıldı. Tespit sonrasında asker kaçağı olduğu öğrenilen ve 2 ayrı mahkemece aranan Murat K. (21), polis tarafından yakalanarak emniyete getirildi. Uçucu madde bağımlısı olduğu öğrenilen gencin, evlerinin Trabzon Belediyesi tarafından istimlak edileceği ve az para verdikleri gerekçesiyle intikam almak için böyle bir şey yaptığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şahıs yapılan işlemlerin ardından, kaçmış olduğu birliğine gönderilmek üzere askeri inzibata teslim edildi.

Öte yandan Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Trabzon Belediyesi’nin bünyesinde bulunan çocuk parklarında meydana gelen zarar verme olaylarıyla ilgili, ne Belediye Başkanlığı, ne Park ve bahçeler Müdürlüğü ne de muhtarlık ve vatandaştan bir şikayet gelmediği, buna karşın gazetelerde çıkan haberlerin ihbar olarak kabul edilerek şahıs yakalandığı belirtildi.

Ayrıca bu tür olaylarda gerekli yetkililerin zaman kaybetmeden emniyete haber vermeleri halinde şahısların yakalanmalarının daha çabuk olabileceği de vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel