Trabzon'da paralar çöpe gidiyor!

Trabzon’da görev yapan polislerin en büyük sıkıntılarından biri olan lojman sıkıntısının giderilmesi için emniyet lojman yeri arama çalışmaları kapsamında bir inşaat firmasıyla anlaşmaya varıldı. Antlaşmaya göre Uzunsokak’ta bulunan Eğitim Şube Müdürlüğü’

Trabzon'da paralar çöpe gidiyor!

Trabzon’da görev yapan polislerin en büyük sıkıntılarından biri olan lojman sıkıntısının giderilmesi için emniyet lojman yeri arama çalışmaları kapsamında bir inşaat firmasıyla anlaşmaya varıldı. Antlaşmaya göre Uzunsokak’ta bulunan Eğitim Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu alan karşılığında inşaat firması 2 binadan oluşan bir lojman yapacağına dair sözleşme imzalandı. 2.5 yıl önce Erdoğdu Mahallesinde 29 daireli lojmanlar yapıldı ve emniyetin barınma sıkıntısı bir nebze rahatlatılmış oldu. Takas gereği şehrin en işlek ve değerli yerindeki bina inşaat firması tarafından yıkılarak görkemli bir İşhanı haline dönüştürüldü.

YIKIM KARARI

Gelinen noktada Maliye Bakanlığı’nın elinde olan ve kullanımı Trabzon Emniyeti’ nde olan lojmanların bulunduğu arazinin Kanuni Bulvarı güzergahında olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Yapılırken bulvar projesi güzergahında olduğu fark edilmeyen binanın yıkım kararı sonrasında Trabzon Emniyeti Bölge İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” talebiyle dava açtı. Dava gereği mahkeme heyeti araziye gelerek keşif yaptı. Yapım aşamasında yol projesi içerisinde bulunan arazinin nasıl gözden kaçtığı merak konusuyken bina içerisinde oturanların toplanmaya başladığı öğrenildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş,  “Öyle bir karar var. Şu an yargıda. Mühendislerin, inşaatçıların yol projesini bile bile bu lojmanları yaptıklarını sanmıyorum. Bu arazinin sahibi zaten maliye, bize kullanımı tescilli. Sanırım bize ya yer verecekler ya da lojman yeri gösterecekler. Dava sürecini bekliyoruz” dedi.
 

Sonnokta

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler