Trabzon'da otopsi krizi!

16 ile hizmet veren Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gelen cesetlerin yakınları yıllardır otopsilerinin geç yapıldığı ve cenazelerinin geç teslim edildiğinden şikayetçi oluyorlardı. Yaşanan bu olayın mağduru savcı olunca işler değişti.Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi

Trabzon'da otopsi krizi!
16 ile hizmet veren Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gelen cesetlerin yakınları yıllardır otopsilerinin geç yapıldığı ve cenazelerinin geç teslim edildiğinden şikayetçi oluyorlardı. Yaşanan bu olayın mağduru savcı olunca işler değişti.Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi’nde intihar eden Zeki Yıldız’ın cesedi otopsi için belediye aracıyla Trabzon’a gönderildi.  Otopsi yapacak olan nöbetçi doktor İbrahim D. Nöbetçi savcılığın talimatı olmasına rağmen otopsi yapmadı. 
 
KEYFİ UYGULAMA 
Bunun üzerine cenazeyi getiren araç Ünye’ye dönmek zorunda kaldı. Ertesi gün görevli doktor İbrahim D. otopsi işlemini gerçekleştirdi. Doktorun otopsiyi bir gün sonra yapması nedeniyle, Çarşamba Jandarma Komutanlığı cesedi almak için Çarşamba Belediyesi’nden bir araç tahsisi istedi. Belediyenin tahsis ettiği araca 270 TL yakıt ve 60 TL görevli şahıs harcırahı verilerek Trabzon’a gönderildi. Otopsiyi geciktiren doktorun keyfi uygulaması üzerine, şikayet üzerine Trabzon Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Yapılan savcı soruşturma sonunda doktor İbrahim D. hakkında “Görevi kötüye kullanmak” suçunu işlediği gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açılması talebinde bulunuldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel