Trabzon'da 'Osmanlı Haftası' etkinlikleri

Osmanlı Haftası kutlamaları kapsamında Ortahisar’da düzenlenen etkinliklere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ergin Aydın, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş,

Trabzon'da 'Osmanlı Haftası' etkinlikleri

Osmanlı Haftası kutlamaları kapsamında Ortahisar’da düzenlenen etkinliklere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ergin Aydın, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı muhteşem bir konser verdiği konserle başlayan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, 715 yıl önce kurulan Osmanlı Devleti'nin adalet, insan sevgisi ve kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hükmettiğini belirterek, Osmanlıların ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların torunları olmaktan gurur duyuyoruz. Şehzadeler ve padişahlar şehri olarak tanınan Trabzon’u, Fatih Sultan Mehmet 1461 yılında fethederek İslam diyarı haline getirmiştir. O'nun torunu olan Yavuz Sultan Selim bu toprakların 22 yıl valiliğini yaptı. Kanuni Sultan Süleyman Han burada doğup büyüyerek 14 yaşına kadar bu memleketten aldığı ilhamla birlikte Osmanlı Devleti'ni dünyanın en büyük imparatorluğu haline getirdi” ifadelerini kullandı.

“Ecdadımızın adalet ve insan sevgisi anlayışını sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Gümrükçüoğlu “Hakkı, adaleti, hukuku, Allah’a kul olmayı, peygamberin sünnetine uymayı kendisine prensip edinmiş olan, dünyaya adalet dağıtan ve Avrupa’ya ve Balkanlara gittiğinde, ‘Kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim’ diyen oradaki insanlara Hakk’ı, hukuku, adaleti, barışı, kardeşliği, insan sevgisi ve medeniyet anlayışını getiren muhteşem devletin torunları olarak ecdadımızın bu anlayışın dünya döndükçe sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu katılımcılara pilav ayran ikramında bulundu. 3 bin kişiye dağıtılan pilav için 200 kg pirinç ve 120 kg tavuk kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel