Trabzon'da Osmanlı coşkusu!

Trabzon Belediyesi tarafından Atapark'ta düzenlenen etkinlikte, Belediye Mehteran Takımı konser verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda pilav ve ayran dağıtımı yapıldı.  Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, burada yaptığı konuşm

Trabzon'da Osmanlı coşkusu!

Trabzon Belediyesi tarafından Atapark'ta düzenlenen etkinlikte, Belediye Mehteran Takımı konser verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda pilav ve ayran dağıtımı yapıldı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, burada yaptığı konuşmada, Osmanlı'nın geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiğinin gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığına dikkat çekti. Turan, geçmişi çok iyi anlama ve yaşama sorumluluklarının olduğunu belirterek, "600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükûn içinde yöneten bir devletin ve tarihin altın sahifelerine adını kaydeden ulu bir çınarın hatıralarına sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bizler her karış toprağında tarihinin izlerini, Şeyh Edebalı'nın alnının teri, her karış toprağında Osman Gazi'nin, Ertuğrul Gazi'nin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duymaktayız." dedi.

 

"Şanlı Osmanlı ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu günde minnetle ve rahmetle anıyoruz" diyen Turan, Osmanlı'nın geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiğinin gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

 

Bu tarihi geçmişi karalamaya, küçük düşürmeye çalışanlara asla prim vermeyeceklerini ifade eden Turan, sözlerine şöyle devam etti: "Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü şehre yakışan da budur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel