Trabzon'da oruç hastanelik ediyor

 Ramazan’da uzun süre aç kalınmasının ardından iftarda mideye aşırı doldurmak beraberinde mide şikayetlerini artırıyor. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne iftar sonrası mide şikayeti ile başvuranların sayısında belirgin bir artış

Trabzon'da oruç hastanelik ediyor

 

Ramazan’da uzun süre aç kalınmasının ardından iftarda mideye aşırı doldurmak beraberinde mide şikayetlerini artırıyor. 

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne iftar sonrası mide şikayeti ile başvuranların sayısında belirgin bir artış görülürken, Acil Servis Doktorlarından Osman Bulut, konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

İftarda yavaş yemek yenilmesi ve ağır yemeklerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Bulut, “İftar vaktinde özellikle hızlı bir şekilde yememe ve ağır yemekler tüketilmemesini öneriyoruz. İnsanlar akşamlara kadar oruçlu oldukları için iftar vaktinde biran önce yemek yiyip doyma hissine kapılıyor. Bütün yemeklerden tatma zevkini alma istemeleri ortaya mide şikayetlerini çıkartıyor. Akşama kadar boş olan bir mideyi hızlı bir şekilde doldurmak onu yoracağı gibi vucududa olumsuz olarak etkilemektedir. İftar sonrası şikayetler genellikle hazımsızlık, mide ağrıları, ani yorgunluklar, ani baş dönmeleri şeklinde oluyor. İftar sonrası şikayetler hemen ortaya çıktığından insanlar saat 21.00-22.00 cıvarı hastanelere akın ediyor. Dolayısla bu durum hastanelerin iş yükünü arttırmaktadır. İnsanlarımız iftar vaktinde yemeklerini, az az, sindire, sindire yemeyi deneseler kendileri için daha sağlıklı olacaktır. Acil Servise iftardan sonra gelen hasta 100 kişiyi geçiyor. İftar vaktinde özellikle hafif yemekler tercih edilsin. Özellikle çorbayla başlanmalı daha sonra ara verip dinlenerek yavaş tekrar yemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler