Trabzon'da ortaokul tepkisi

 Cumhuriyet İlkokulu Velileri adına konuşan Naşide Eraslan, kararı doğru bulmadıklarını belirterek "Okulumuzun 750 öğrencisini alıp başka okullara dağıtıp sorun çözülüyor edasına giren İl Milli Eğitim Müdürülüğü aynı sayıda ortaokul öğrencisini okula geti

Trabzon'da ortaokul tepkisi

 

Cumhuriyet İlkokulu Velileri adına konuşan Naşide Eraslan, kararı doğru bulmadıklarını belirterek "Okulumuzun 750 öğrencisini alıp başka okullara dağıtıp sorun çözülüyor edasına giren İl Milli Eğitim Müdürülüğü aynı sayıda ortaokul öğrencisini okula getirerek neyin sorununu çözdüğünü anlayamamaktayız" dedi.
 
Okulun ortaokul haline dönüştürülecek olmasını üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Eraslan "4+4+4 Eğitim sistemi kapsamında okulumuzun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce dönüştürülecek ortaokul haline getirilmesine karar verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Biz Cumhuriyet İlkokulu velileri olarak bu kararı doğru bulmuyoruz. Okulumuzun 750 öğrencisini alıp başka okullara dağıtıp sorun çözülüyor edasına giren milli eğitim müdürülüğü aynı sayıda ortaokul öğrenci getirerek neyin sorununu çözdüğünü anlayamamaktayız. Bu şekilde yapılan dönüşüme rıza göstermiyoruz. Okulumuzun akibetine, çocuklarımızın geleceğine karar verilirken ne öğrencilerin, ne velilerin, ne öğretmenlerin, ne de okul yöneticilerinin düşüncelerine başvurulmaması kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler bu ülkenin yurttaşları değilmiyiz ?
 
Çocuklarımızın nitelikli eğitim almalarına yani tam gün eğitim-öğretim faaliyetlerine son verip küçük bir okula sıkıştırılmasına rıza gösteriyorsunuz. Neden çocuklarımızın ruhsal, psikilojik ve sağlıklı gelişimlerine engel olacak durumlar oluşturuyorsunuz. İnanıyorum ki sizler de çocuklarımızın iyi eğitim alıp daha iyi ortamlarda daha iyi yetişmesini istersiniz. O nedenle bu düzenlemeden vazgeçin. Yanlışta ısrar etmeyin. Bir kerecik olsun halkın isteğine kulak verin" diye konuştu. 
 
Trabzon KESK dönem sezcüsü Muhammet İkinci de yaptığı konuşmada "Bugün burada malesef bir demokrasi cinayeti işlendiğini gösteren bir tablo ile karşı karşıyayız. Ortaya çıkan tablo insan hakları ihlalilinin en güzel örneklerinden birini gösteriyor. Bu tablo körpecik yavrularımızın eğitim hakkının ihlal ettiğini de ortaya koyan bir tablodur. Malesef 4+4+4 dayatmasının olumsuz sonuçlarını tüm Türkiye'de olduğu gibi şehrimizde de yaşıyoruz.
 
Öğretmenin düşüncesine başvurulmayan, öğrencisini gözetmeyen, anne babaların uykularını kaçıran velilerin düşüncelerini önemsemeyen bir yönetim anlayışı bizim çocuklarımıza nitelikli bir eğitimi değil malesef dayatmacı bir eğitimi getiren bir anlayışdır. Bütün görüşmelere rağmen velilerimizin taleplerine rağmen okulu ortaokul yaparak 60 aylık çocukların arkadaşlarından ayrılarak anne ve babaların uykuları kaçırarak çocuklarımızın psikolojileri bozularak başka bir okula gitmelerine dönük bir karar veriyor" şeklinde konuştu. 
 
Öğrencilerde başka okullara taşınmak istemediklerini ifade ederek yetkililerin duruma el atmalarını istediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel